Parlamentul European votează mâine liberalizarea transportului rutier de persoane în UE Recomandat

Parlamentul European votează mâine liberalizarea transportului rutier de persoane în UE

Plenul Parlamentului European (PE) reunit la Strasbourg va vota, pe 14 februarie 2019, măsurile de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE.

Acestea sunt cuprinse în cadrul raportului Comisiei de Transport și Turism -TRAN referitor la propunerea de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1073/2009 privind normele comune pentru accesul la piața internațională a serviciilor de transport cu autocarul și autobuzul. Reamintim că acest dosar legislativ important al Pachetului Mobilitate Curată(2) a fost propus de Comisia Europeană pe 08.11.2017, iar raportul TRAN pe marginea propunerilor legislative de liberalizare a transportului rutier de persoane în UE a fost aprobat pe 22.01.2019.
Plenul PE din 14.02.2019 va vota raportul adoptat de TRAN, alături de orice alte amendamente care pot fi depuse de "grupuri de amendamente" (grupuri de 38 de deputați și/sau grupuri politice).
În dezbaterile pe marginea revizuirii Regulamentului 1073/2009, UNTRR a susținut că este necesară stabilirea unui echilibru optim între deschiderea piețelor interne și protejarea serviciilor publice. De asemenea, UNTRR a salutat prevederile de compromis ale raportului TRAN privind revizuirea Regulamentului 1073/2009, în linie cu recomandările industriei europene de transport rutier de persoane, respectiv:
- A fost reintrodusă noțiunea de "excursie locală" ca fiind parte a unui serviciu ocazional internațional pentru a nu fi confundată cu operațiunile de cabotaj și supusă regimului detașării.
- S-a stabilit că, pentru furnizarea de servicii regulate domestice, este obligatorie înființarea unei firme în respectivul Stat Membru, pentru garantarea concurenței loiale.
- A fost menținută derogarea de 12 zile de conducere consecutivă pentru șoferii care operează transport rutier de persoane.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR consideră că raportul TRAN este favorabil dezvoltării industriei de transport rutier de persoane in condiții de siguranță și concurență loială, asigurând creșterea transportului cu autobuze și autocare în UE.
Parlamentul European trebuie să susțină liberalizarea transporturilor rutiere și crearea unei piețe unice veritabile de transport rutier în Uniunea Europeană, atât de marfă cât și de persoane, aceasta fiind o prioritate la nivelul Uniunii Europene.
În acest sens, UNTRR solicită Eurodeputaților români să sprijine adoptarea unui cadru legislativ european care să le ofere transportatorilor rutieri români noi oportunități de afaceri și de diversificare a serviciilor de transport rutier de persoane la nivel european.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping