Marea Britanie. Șoferul român, prins cu doi albanezi într-un compartiment secret Recomandat

Marea Britanie. Șoferul român, prins cu doi albanezi într-un compartiment secret

Răzvan Iulian Petraru, un șofer român de 34 de ani, a fost condamnat la închisoare în Marea Britanie, după ce a încercat să introducă ilegal doi cetățeni albanezi în țară.

Povestea a început pe 5 mai, când microbuzul condus de român și înmatriculat în România a fost oprit pentru un control de rutină în portul din Dover.
Conform wired-gov.net, la prima vedere, microbuzul era compus dintr-o secțiune pentru transport persoane și o secțiune pentru transport bagaje, a doua secțiune fiind plină cu cauciucuri.
Însă, polițiștii de frontieră britanici au termoscanat microbuzul și au sesizat mișcare în spatele cauciucurilor.
Acestea mascau o zonă în care se aflau doi bărbați întinși.
Cei doi au fost extrași din zona respectivă și anchetați. S-a stabilit că este vorba despre doi migranți albanezi care nu ar fi avut dreptul de a intra în Marea Britanie.
De asemenea, s-a stabilit că cei doi nu aveau cum să ajungă în zona respectivă a microbuzului fără ajutor, astfel că românul a fost pus oficial sub acuzare pentru trafic de migranți și arestat.
Inițial, românul a negat acuzațiile. Totuși, în fața magistraților, pe 8 iunie, și-a recunoscut faptele. Chiar și așa, a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare cu executare.
S-a ales cu o pedeapsă atât de mare și pentru că magistrații au considerat că a pus viața albanezilor în pericol introducându-i într-o zonă îngustă din interiorul microbuzului și de unde nu aveau posibilitatea de a ieși pe cont propriu.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.