Jumătate din șoferii de camion au peste 50 de ani. Doar unu din zece șoferi, sub 30 ani Recomandat

Jumătate din șoferii de camion au peste 50 de ani. Doar unu din zece șoferi, sub 30 ani

Un număr mare de șoferi vor părăsi industria pentru a se pensiona în următorii 5-10 ani. Fiecare al doilea șofer de astăzi are peste 50 de ani și aproape 20% dintre șoferii profesioniști au peste 60 de ani.

Acest lucru face din nou asociația angajatorilor de transport daneză ATL să încurajeze industria să primească mai mulți tineri.
„Este foarte îngrijorător. Industria se confruntă cu o provocare gigantică în recrutarea și reținerea angajaților, altfel vor fi mult prea puțini șoferi pentru a conduce camioanele în câțiva ani”, spune directorul ATL, Lars William Wesch.
Acum zece ani, 37% dintre șoferii de camioane aveau peste 50 de ani. Acum numărul lor a crescut la 50%. În 2011, 10% dintre șoferi aveau peste 60 de ani. Astăzi procentul este de 20 la sută.

Mai mulți tineri sunt pe drum
Cu toate acestea, în ultimii ani am reușit să aducem mai mulți tineri în industrie. 13 la sută din șoferii de astăzi au sub 30 de ani. Acum 10 ani era 11 la sută, spune Wesch.
Danemarca a făcut un efort uriaș pentru a face publicitate formării șoferilor - atât în școlile, cât și pe rețelele de socializare. Putem vedea că mai multe companii iau ucenici din școală.
„Pur și simplu recrutarea nu merge suficient de repede dacă facem o comparație cu numărul celor care au au perspectiva să părăsească industria în următorii ani, spune Lars William Wesch.

Sursa AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.