Franța. Doi șoferi profesioniști români, implicați într-o rețea de trafic de canabis Recomandat

Franța. Doi șoferi profesioniști români, implicați într-o rețea de trafic de canabis

Poliţia franceză a capturat peste o tonă de droguri și a destructurat o reţea de trafic de canabis între regiunea oraşului Lyon şi Spania, în care erau implicaţi şi doi şoferi profesioniști români.

Investigaţiile poliţiştilor francezi au descoperit un transport de canabis în camioane care soseau din Spania, „cu concursul unei echipe din Bordeaux (sud-vest) dedicate în mod specific deschiderii drumului, de la frontiera spaniolă până la zonele de livrare”, a explicat un purtător de cuvânt al poliţiei din Franța.

Ancheta a început în luna mai după reţinerea, în zona metropolitană Lyon, a unui vehicul ce transporta 200 de kilograme de răşină de canabis. Şoferul, care a fost inculpat şi plasat în arest, a recunoscut că a acceptat să transporte drogurile în schimbul sumei de 3.000 de euro.

Ulterior, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie, a fost identificată o semi-remorcă preluată lângă punctul La Jonquera, la frontiera cu Spania, de către „deschizători” care au escortat-o până la sud de Lyon.

În dimineaţa zilei de 1 iunie, celor doi şoferi români ai acestui camion li s-au alăturat doi traficanţi originari din Lyon pentru a descărca transportul. Cei patru bărbaţi au fost arestaţi „în plină tranzacţie” la un depozit din regiunea Lyon.

În interiorul camionului, poliţiştii au descoperit „foarte multe genţi de voiaj” conţinând 1,2 tone răşină de canabis. În autoutilitara condusă de cei doi bărbaţi din Lyon a fost descoperit un rucsac cu 147.000 de euro, adaugă AFP.

trafic de cannabis

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.