Franța. Amenzi de 1.500 de euro pentru dormitul șoferilor în vehiculele comerciale ușoare Recomandat

Franța. Amenzi de 1.500 de euro pentru dormitul șoferilor în vehiculele comerciale ușoare

Organele de control franceze amendează, începând cu 3 septembrie 2020, cu 1.500 de euro orice angajator "care își forțează angajatul să se odihnească zilnic sau săptămânal la bordul unui vehicul ușor sau într-o cazare care nu oferă condiții de siguranță sau confort și condiții de igienă care să le respecte sănătatea”.

Decretul nr. 2020-1104 din 31 august 2020, publicat în Monitorul Oficial din 2 septembrie, stabilește o încălcare în cazul nerespectării prevederilor articolului L. 3313-4 din codul transporturilor.
Decretul stabilește o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor articolului L. 3313-4 din codul transporturilor, introdus de articolul 102 din legea orientării mobilității. Astfel, o amendă de clasa a cincea este aplicată unui angajator care îl obligă pe angajat să își facă odihna zilnică sau săptămânală la bordul unui vehicul ușor sau într-o cazare care nu oferă condiții de siguranță sau confort și în condiții de igienă care să le respecte sănătatea.
Angajatorul este penalizat și atunci când un angajat nu poate demonstra că și-a petrecut perioadele de odihnă recente în bune condiții.
Asociația franceză a transportatorilor OTRE a salutat cu căldură noua legislație, pentru care a luptat de la publicarea raportului lui Damien Picherau cu privire la situația din industria transporturilor. Potrivit OTRE, Decretul reprezintă un pas important în lupta împotriva practicilor ilegale și a așa-numitului „dumping social”.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.