EXCLUSIV! Șeful ISCTR - schimbat din nou Recomandat

Mihai Alecu (stânga) și înlocuitorul său, Marian Adrian Bugan (dreapta) Mihai Alecu (stânga) și înlocuitorul său, Marian Adrian Bugan (dreapta)

Surse bine informate din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii susțin că, până miercuri, 30 martie 2022, Mihai Alecu, inspectorul de stat șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) urmează să fie schimbat din funcție.

Se pare că Ordinul de Ministru este deja redactat și se așteaptă doar ca documentul să fie semnat de către ministrul Sorin Grindeanu.
Pe funcția de inspector de stat șef al ISCTR ar urma să fie numit Marian Adrian Bugan, în acest moment inspector de trafic la Inspectoratul Teritorial nr.7- ICJ Argeș.
În scurta perioadă în care a fost ministru interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu a făcut în viteză un mare număr de schimbări în conducerile companiilor din subordine.
El l-a înlocuit, pe 28 octombrie 2021, pe Gavril Bejuşcă șeful de atunci al Inspectoratului.
La acea dată, Mihai Alecu a fost "transferat", de la şefia Autorității Rutiere Române (ARR), la şefia ISCTR.
Surse din ISCTR susțin însă că numirea lui Marian Adrian Bugan nu ar fi tocmai legală, deoarece acesta din urmă nu îndeplinește cerința legală de a fi lucrat minimum 5 ani în funcții de conducere din transporturile rutiere.
Potrivit propriei declarații de avere, viitorul șef al ISCTR deține, împreună cu soția, trei terenuri intravilane -de 400mp, 600mp și 127mp- toate în județul Argeș.
Cei doi mai dețin o casă (120mp) și două apartamente (53,57mp și 134,64mp) în județul Argeș și un apartament (60mp) în București.
Soții Bugan dețin două autoturisme: o Toyota, din 2004, și un Ford Kuga, din 2016.
De asemenea, cei doi au bijuterii din aur în valoare de 65.000 de lei.
Marian Adrian Bugan are în conturi, depozite bancare și fonduri de investiții sume ce totalizează peste 118.000 lei.
Mai mult, din document reiese că, în perioada 1998-2021, viitorul șef al ISCTR a plătit 16% din salariu cu titlul de pensie alimentară.
Surse din MT susțin că principalul motiv pentru care Mihai Alecu urmează să fie schimbat din funcție este unul strict politic, adică faptul că a fost numit de PNL.
Se pare că, deși nu este membru de partid, Marian Adrian Bugan ar fi susținut de către Ion Mînzînă, președinte al PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.