Al doilea șef al ISCTR a murit într-un accident rutier Recomandat

Al doilea șef al ISCTR a murit într-un accident rutier

Laszlo Sajtos, cel care a deținut al doilea funcția de inspector de stat șef al ISCTR, a murit în această dimineață într-un accident rutier.

sajtos

El a preluat funcția de șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier de Virgiliu Cucliciu, cel care s-a ocupat efectiv de înființarea instituției de control.
László Sajtos a decedat în această dimineață, în jurul orei 4.00, pe Valea Oltului, în urma unui accident rutier.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a anunțat joi dimineață că mai mulți medici au făcut eforturi pentru a-i slava viața, însă în zadar.

Conform ISU Vâlcea, la locul accidentului s-au deplasat o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la care se adaugă mai multe mijloace aparținând IPJ Vâlcea, Serviciul de Ambulanță Județean Vâlcea și de la Secția Drumuri Naționale Vâlcea.

Născut la 12 martie 1962, sibianul Laszlo Sajtos a fost un arbitru din prima divizie, unde a condus 28 de partide. Prima a fost pe 20 aprilie 1996, Poli Iaşi – Farul 1-2, iar ultima, pe 14 noiembrie 1999, Ceahlăul – Petrolul 2-0.

A fost nevoit să se retragă după ce a avut unele probleme cu justiţia în calitatea sa de şef al Autorităţii Rutiere Române, filiala Sibiu, relatează Prosport. După ce s-a retras din activitatea competiţională, a devenit observator, iar în mandatul de preşedinte al CCA al lui Aron Huzu a fost şi membru al CCA.

În anul 2008 a candidat din partea PNL pentru Parlamentul României, dar nu a avut succes, însă a obținut patru ani mai târziu poziția de consilier județean, el candidând, tot din partea PNL, la alegerile locale.

A demisionat rapid după alegeri, după ce a fost promovat din funcția de director adjunct al Registrului Auto Român, în cea de director general al Direcției generale transport și infrastructură din cadrul Ministerului Transporturilor. ”Poziția din Minister este incompatibilă cu funcția de consilier județean. Dar o să ne mai întâlnim des”, a anunțat atunci Sajtos.

Potrivit organigramei, direcția condusă de liberal avea în subordine alte șase direcții: feroviară, rutieră, navală, aviație civilă, securitate aeronautică, medicală.

A fost demis din această funcție în timpul guvernării PSD, iar în 2015 a somat Ministerul Transporturilor, în urma unui titlu judecătoresc, să-l repună în functie și să-i plătească salarii plus penalități în valoare de circa 160.000 de lei. În plus, Sajtos cerea să fie reangajat în funcția de director general al Direcţiei Generale Transport Terestru.

După aceasta a ocupat funcția de Inspector Șef Teritorial la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).

Liberalul a fost acuzat că a dat note securității în 1983, în perioada când a fost student la Brașov.

Un raport al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, publicat în iulie 2014, pe numele lui Laszlo Sajtos, explică activitatea acestuia după ce a fost recrutat la Brașov, sub numele conspirativ "Arbitrul" și a scris note timp de trei ani despre studenți străini. Chiar dacă au fost găsite mai multe astfel de rapoarte, lui Laszlo Sajtos nu i s-a atribuit calitatea de colaborator al Securității.

Mai bine de zece ani, Sajtos a deținut diferite funcții de conducere la București în zona transporturilor. El a fost, printre altele, director general adjunct al Autorității Rutiere Române, inspector de stat șef la ISCTR, șef la Registrul Auto Român și director în Ministerul Transporturilor.

sajtos 2

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.