EXCLUSIV. Directorul general al RAR a fost schimbat din funcție Recomandat

EXCLUSIV. Directorul general al RAR a fost schimbat din funcție

Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român (RAR), întrunit azi, 10 august 2023, a decis să o schimbe din funcția de director general pe Alina Niță.

În locul ei a fost numit Mihail Alecu, un personaj care în trecut a deținut funcțiile de director general al Autorității Rutiere Române (ARR) și șef al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR).
Mihai Alecu a stat la conducerea ISCTR mai puțin de șase luni.
La finalul lunii martie 2022, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a vrut să îl schimbe din funcție pe Mihai Alecu, inspectorul de stat șef al ISCTR, dar s-a răzgândit.
După ce s-a întors din Turcia, de la o comisie economică bilaterală, ministrul nu a mai semnat Ordinul, care era deja redactat, prin care urma să îl numească în funcție pe Marian Adrian Bugan, în acel moment inspector de trafic la Inspectoratul Teritorial nr.7- ICJ Argeș.
Grindeanu s-a mai gândit o săptămână și a decis să îl numească la șefia ISCTR pe Tudor Claudiu Nișulescu, inspector de trafic la ISCTR și consilier județean la Mehedinți.
În perioada cât a condus RAR, Alina Niță s-a remarcat prin apetitul cu care făcea "combinații" de toate felurile, inclusiv cu terenurile, clădirile și banii Registrului.
În dispreț total față de gestionarea banului public, Niță a impus Consiliului de Administrație al RAR -în fapt o adevărată "cooperativă" condusă de controversatul secretar de stat Bogdan Mîndrescu-, ca valoarea estimată pentru construcția noului sediu al reprezentanței de la Cluj să fie de 38 de milioane de lei. Suma reprezintă mai mult decât dublul unei investiții asemănătoare făcută recent de Registru. Construcția noului sediu RAR de la Alexandria, contractată de fosta conducere a regiei, a fost finalizată, în decembrie 2022, pentru suma de doar 17 milioane de lei.
Totodată, Niță s-a remarcat prin mutarea, contrar ilogică dar estrem de costisitoare, a sediului RAR din Constanța, la marginea localității Agigea.
O altă manevră imobiliară, de această dată nereușită, a Alinei Niță a fost cea de mutare a sediului, de pe șoseaua Vergului într-o locație din Sectorul 1. Caietul de sarcini cu dedicație făcut pentru licitația de mutare a sediului avea o cerință expresă absolut hilară: "spațiu amenajat pentru chicinetă".
Am întrebat-o Roxana Dima, purtătoarea de cuvânt a RAR, dacă există vreun comunicat legat de schimbarea directorului general RAR. "Nu deocamdată. Mandatul Alinei Niță expiră la sfârșitul lui august. Vom comunica la instalarea efectivă.", ne-a declarat Roxana Dima.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.