ALBUM FOTO EXCLUSIV: O nouă victimă a limitatorului de înălțime al Pasajului Unirea Recomandat

ALBUM FOTO EXCLUSIV: O nouă victimă a limitatorului de înălțime al Pasajului Unirea

Un autocar care transporta copii a fost azi, sâmbătă, 10 septembrie 2022, în jurul orei 17.00, cea mai nouă victimă a limitatorului de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirea din București.

Este al treilea autocar care lovește acest limitator în mai puțin de o săptămână de la redeschiderea pasajului, după mai multe luni în care a fost în reparații.
În ziua a patra de la redeschidere, și cabina unui camion cu semiremorcă a fost făcută praf de limitatorul de înălțime al pasajului.

O serie de voci susțin că Pasajul Unirea a devenit impracticabil pentru autocare și camioane după ce, în mai multe rânduri, drumul a fost prea mult ridicat prin turnări de straturi succesive de asfalt, fără să fie înlăturate straturile vechi.

De cealăltă parte, autoritățile locale susțin un alt punct de vedere. "Este adevărat că în 4 zile am avut 3 astfel de incidente, însă repet că ele sunt generate nu de un viciu de construcție, pentru că am luat toate măsurile împreună cu Poliția pentru a preveni astfel de situații, ci sunt provocate de neglijența celor care participă la trafic", a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Mai mult, la separarea benzilor de circulație de la intrările în pasaj lipsesc borne luminoase care să atenționeze asupra obstacolului iminent.

La o investiție atât de mare făcută din bani publici, primarul sectorului 4 nu a luat exemplul de la STB, care pe toate refugiile nou amenajate ale liniei de tramvai 41 a montat asemenea borne luminoase deosebit de eficiente.

În plus, cele trei indicatoare montate pe bariera de gabarit, la aproape 4 metri înălțime, sunt de dimensiuni normale și astfel nu sunt vizibile pentru șoferii care se află în mișcare. Ar fi trebuit să fie de dimensiuni mari sau foarte mari și să aibă folie reflectorizantă de clasă superioară.

La actualele carențe de semnalizare, ne așteptăm ca numărul accidentelor rutiere de la intrările din Pasajul Unirea să-și mențină trendul. 


schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.