30.000 de locuri de parcare pentru camioane lipsesc pe marginea autostrăzilor din Germania Recomandat

30.000 de locuri de parcare pentru camioane lipsesc pe marginea autostrăzilor din Germania

Peste un milion de camioane circulă pe autostrăzile din Germania în fiecare zi - iar tendința este în creștere. Există deja un deficit de 30.000 de locuri de parcare la nivel național și vor fi și mai multe în viitor.

În fiecare noapte, zeci de mii de șoferi de camion iau o pauză pe autostrăzile din Germania. Mulți dintre ei caută în zadar un loc unde să-și parcheze vehiculul sau să nu parcheze ilegal. „La nivel național lipsesc 30.000 de locuri de parcare, în cinci ani probabil vor fi 40.000”, spune Thorsten Hölser de la Asociația de transport și logistică Hesse / Renania-Palatinat . Numai în Hesse, Ministerul Federal al Transporturilor a identificat aproape 3.000 de locuri de parcare lipsă  pentru camioane în 2018. În Renania-Palatinat lipsesc peste 1800 de locuri de parcare, în Saxonia Inferioară în jur de 2400.

Interzicerea somnului în cabină amplifică problema

Problema este exacerbată de așa-numita interdicție de dormit în cabină. Ca parte a unei reforme a UE, șoferilor de camioane li s-a interzis să-și petreacă perioada de odihnă săptămânală de 45 de ore în cabina lor. Dacă nu pot fi acasă, trebuie să-l petreacă nopatea într-un hotel sau o pensiune.”, spune Hölser.

Același lucru este valabil și pentru cazarea peste noapte pe autostrăzi.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.