VIDEO. Teste de încărcare pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la podul peste râul Mureș de la Sâncrai Recomandat

VIDEO. Teste de încărcare pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la podul peste râul Mureș de la Sâncrai

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la podul peste râul Mureș de la Sâncrai, se efectuează teste de (încercare), statice și dinamice.

În acest sens, au fost instituite restricții de circulație pentru perioada 18 octombrie 2023-21 octombrie 2023, traficul fiind închis pe un sens de mers între km 39+360 la 43+900.

Antreprenorul lotului doi din autostrada A10 Sebeș-Turda este firma Aktor, inițial în asociere cu Euroconstruct, iar executantul lotului este firma RETTER.

Podul peste râul Mureș de la Sâncrai este printre puținele din România construite în curbă. Aflat la km 40+200, este din tăblier metalic, compus din oțel-beton, prin utilizarea sistemului VTR, podul fiind curb, grinzile metalice preiau această curbură, iar antretoazele sunt dispuse radial.

Programul de încercare a structurii urmărește analiza:
-rezistența și stabilitatea structurii;
-comportarea elastică;
-starea de deformații și deplasările în puncte sau secțiuni caracteristice;
-funcționalitatea;
-concordanța cu prevederile de calcul.

Testele de încercare se realizează atât prin acțiuni de probe dinamice cât și statice. În cursul zilei de joi au avut loc probele de încercare dinamică, un camion care se deplasa cu o viteză între 30-50 km/h trecând peste diverse denivelări create în mod artificial.

Vineri, au început probele de încercare statică a podului, fiind aduse pe acesta 6 camioane încărcate care au simulat un convoi.

Cea mai dificilă probă este azi, când se vor folosi două șiruri de convoaie a câte șase camioane fiecare, deci un total de 12 camioane. Această schemă de încărcare va solicita la maxim grinzile și se va observa eventual efect de ridicare de pe deschiderea podului.

Testele de încercare a podului de peste râul Mureș din zona Sâncrai au loc la doi ani de la deschiderea traficului rutier pe acest segment de autostradă.


AIC DEALER OTOKAR


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.