VIDEO Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pregătiri pentru deschiderea traficului la nodul Sebeș pe bretelele 1 și 2 Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
- Video
Italienii de la Pizzarotti, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, au crescut mobilizarea în nodul rutier Sebeș, existând șanse reale ca bretelele 1 și 2 să fie deschise traficului în jurul datei de 15 iulie, iar prin tot nodul să se poată circula până la finalul lunii iulie, așa cu i-au promis ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.
Bretelele 1 și 2, cele care asigură conexiunea cu autostrada A1, pe relația Deva-Turda, respectiv Turda-Deva sunt aproape finalizate. Au fost montați parapeții, iar astăzi se realizau marcajele rutiere de către firma Girod.
Deschiderea bretelelor 1 și 2 va fluidiza traficul în nodul rutier Sebeș, mai ales în orele de vârf, când cei care lucrează la Star Assembly, vor putea să folosească nodul de la Vințișoara pentru a veni spre Alba Iulia, intrând din autostrada A1 direct pe A10.
Italienii de la Pizzarotti au mărit ritmul și pe bretelele 3 și 4, cele dinspre Sibiu. Firma Progresiv lucrează la rigole, iar grecii de la Imeva montează parapeții. La pasajul rutier care supratraversează DN 1, societatea Freyrom se apropie de finalizarea lucrărilor la rosturile de dilatare.
Breteaua 3 a nodului rutier Sebeș este complet asfaltată, iar pe breteaua 4 mai trebuie turnat stratul de binder, în apropierea conexiunii cu A1 și stratul de uzură. Astăzi, Europexpres asfalta pe breteaua 4.
Există șanse reale ca la finalul lunii iulie nodul rutier Sebeș să fie dat complet în trafic fapt care va fluidiza circulația, iar vechile ambuteiaje întâlnite aici vor fi istorie.
Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:
Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.
Breteaua 2
Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.
Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.
Breteaua 4
Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm. (ziarulunirea.ro)
Video
Articole înrudite
- VIDEO Cum arată cei 32 de km de autstradă deschiși azi. Pe unde trec?
- VIDEO Cum se lucrează la „Tunelurile pentru urși” de pe Autostrada Lugoj - Deva?
- VIDEO Se pregătesc intersecții rutiere pe 3 niveluri. Cum vor arăta?
- VIDEO Cum se circulă pe cei 11 km din Autostrada Moldovei deschiși azi?
- VIDEO Miracol! S-a redeschis circulația complet pe Podul de la Brăila