VIDEO Fisuri la cel mai mare viaduct din România. Cât de sigur este?

VIDEO Fisuri la cel mai mare viaduct din România. Cât de sigur este?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregăteşte o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1 Deva-Sibiu, dat în folosinţă în urmă cu doar 10 ani.

Deși pe unul dintre pilonii de susţinere a podului, care este cel mai înalt viaduct de autostradă din România, au apărut fisuri, oficialii CNAIR au precizat că nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.Viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului, scriu jurnaliștii de la Ziarul Unirea, care au surprins fisurile în fotografii.„La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare.

Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014. El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1, dând asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei.„Ştiu că se pregăteşte acum o expertiză extinsă pe viaduct. Până la ora actuală, din ce ştiu, nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Dar trebuie sa vedem exact dacă şi ce probleme sunt în mod real ca sa putem interveni preventiv. În baza expertizei se va realiza o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) care va specifica toate lucrările necesare asigurării stării de viabilitate a viaductului”, a transmis oficialul CNAIR. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Fisuri la stâlpii celui mai mare viaduct de autostradă din România. Oficial CNAIR: „Se pregătește o expertiză extinsă. Din câte știu, nu sunt probleme de stabilitate”.VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.