VIDEO Drulă anunță deschiderea Autostrăzii Sebeș - Turda deși un tronson este la numai 85% din lucrări Recomandat

VIDEO Drulă anunță deschiderea Autostrăzii Sebeș - Turda deși un tronson este la numai 85% din lucrări

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.

Ministerul Transporturilor promite că mai multe tronsoane de autostrăzi și drumuri expres vor fi finalizate în 2021, Autostrada Transilvania fiind o prioritate pentru autorități.

“Am obţinut promisiunea fermă a constructorului că în toamnă lotul (n.a. lotul 2 Sebeş-Turda) va fi gata şi că pe întreaga A10 se va putea circula în acest an. (…) Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea,” a scris ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook.

El a mai spus că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie: “Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu.”

Autostrada Sebeș - Turda are 4 tronsoane. Se circulă pe jumătatea dinspre Turda. Primele două tronsonae sunt finalizate în proporție de 85% și 96% dar progresul din ultimele luni este modest.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.