S-a anunțat când va fi scoasă la licitație Autostrada Pașcani - Suceava

S-a anunțat când va fi scoasă la licitație Autostrada Pașcani - Suceava

Licitația pentru construirea Autostrăzii Pașcani - Suceava (A7) ar putea fi lansată chiar în prima jumătate a acestui an, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Mai mult, el estimează că până la finalul anului vor fi desemnați și câștigătorii.


„Anul acesta vom scoate la licitație – dar care nu va avea finanțare prin PNRR, ci prin POT – și Pașcani – Suceava. În mod aproape sigur vom și închide licitația, deci vom desemna câștigătorii și pe Pașcani – Suceava”, a declarat ministrul Transporturilor în cadrul unei emisiuni de la Prima TV.

 

El a adăugat că există un semn de întrebare de la Suceava la Siret, dacă se va reuși finalizarea studiului de fezabilitate pe parcursul anului 2023. „Pe celălalt, Pașcani – Suceava, studiul e la 90%, deci chiar în prima jumătate a anului cred că se va reuși scoaterea la licitație”, a precizat Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a amintit că pe A7 sunt semnate contractele pe 9 din cele 13 loturi finanțate prin PNRR, de la Ploiești la Pașcani și că pentru toate loturile sunt câștigători desemnați. „Azi a fost termen pentru lotul 3 Ploiești – Buzău. Au mai rămas nesemnate contractele pentru loturile de la Bacău la Pașcani”, a mai spus Grindeanu.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.