Compania de Drumuri aplică pentru bani europeni pentru Autostrada Sebeş - Turda

Compania de Drumuri aplică pentru bani europeni pentru Autostrada Sebeş - Turda

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar, a elaborat și depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda”-faza II, în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2-Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient, Componenta 1, Obiectiv Specific 2.1-Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE-proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeua rutieră TEN-T globală.

Localizarea proiectului- Autostrada Sebeș-Turda are o lungime de 62,1 km pe teritoriul județului Alba, de la intersecția cu Coridorul IV- Pan-European, în dreptul localității Sebeș, până în dreptul localitățiii Rădești, după care intră pe teritoriul județului Cluj, pe o lungime de 7,9 km, din dreptul localității Moldovenești până în municipiul Turda.

Obiectivul general al proiectului este de a realiza, până în 2019, 70 km noi de autostradă, reducerea timpilor de parcurs, eficientizarea traficului și creșterea siguranței traficului între Sebeș și Turda.

Obiectivele specifice ale proiectului se referă la construcția a 7 intersecții, 23 poduri, 4 viaducte, 39 pasarele și 4 spații de service. Prin realizarea acestui proiect se va reduce timpul de călătorie de la 85,83 minute la 49,42 minute pentru autoturisme și la 53,35 minute pentru masinile de tonaj.

Valoarea totală a proiectului este de 1.951.726.855,15 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională -1.216.889.067,42 lei, 25% contribuția națională (bugetul de stat)-405.629.689,14 lei, iar restul de 329.208.098,59 lei reprezintă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare construcția Autostrăzii Sebeș-Turda-faza II, care va dezvolta social si economic zonele tranzitate (județul Alba și județul Cluj).

Obiectivele proiectului vor fi atinse la momentul implementarii în întregime a acestuia.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.