VIDEO: Scoția. Camioane alimentate cu deșeuri de la whisky Recomandat

VIDEO: Scoția. Camioane alimentate cu deșeuri de la whisky

Distileria scoțiană Glennfiddich a găsit o soluție pentru a reduce emisiile flotei sale de camioane.

Combustibilul utilizat este un biogaz produs din reziduurile rezultate după prelucrarea whisky-ului. Inițiativa face parte dintr-un program de reducere completă a impactului asupra mediului al tuturor distileriilor scoţiene până în 2040.
Trei vehicule parcurg rutele de livrare pentru cel mai iubit produs al Scoţiei. Singura diferenţă este că poluează cu peste 90% mai puţin decât GPL-ul folosit anterior, economisind şi costurile de eliminare a materialelor.
Acest lucru se datorează faptului că biogazul produs de distilerie şi utilizat ca şi combustibil provine din rămăşiţele boabelor de malţ procesate pentru obţinerea whisky-ului. În mod normal, acestea ar fi fost parţial reciclate ca hrană pentru animale şi parţial aruncate.
Pe lângă reducerea emisiilor de CO2 pentru fiecare camion, această soluţie reduce semnificativ răspândirea gazelor cu efect de seră şi a altor produse dăunătoare răspândite în mod normal de evacuările vehiculului.
Având în vedere că numai distileria Glenfiddich are în circulaţie 20 de camioane pe drumurile scoţiene, beneficiile pentru mediu sunt substanţiale. În plus, scopul este de a pune acest combustibil şi la dispoziţia concurenţilor, în următoarele câteva luni.
Întregul sistem se bazează pe puncte de alimentare poziţionate lângă distilerii, care deservesc camioane Iveco special modificate la nivelul motorului.
Odată ce mai mulţi distribuitori şi vehicule vor fi disponibile pentru livrări, nu ar trebui să existe nicio piedică pentru ca „whiskygas-ul” să devină standard.
Şi dacă combustibilul obţinut cu această metodă nu înseamnă încă zero emisii, este cu siguranţă un înlocuitor mult mai rezonabil pentru mediu în comparaţie cu produsele petroliere, cum ar fi GPL.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.