Video exclusiv: TEST DRIVE- NOUA CLASA X DE LA MERCEDES-BENZ Recomandat

Video exclusiv: TEST DRIVE- NOUA CLASA X DE LA MERCEDES-BENZ

După ce a fost lansată internațional în luna iulie 2017, Clasa X de la Mercedes-Benz a fost prezentată presei românești la un test drive ce a avut loc pe 12 și 13 decembrie. “Încercările” noilor modele din cea mai nouă clasă Mercedes-Benz au fost făcute pe un traseu montan off-road din apropiere de Covasna, dar și on-road, pe drumul dintre București și localitatea din centrul țării.

Clasa X este primul pickup din istoria constructorului german de mașini Daimler și redefinește standardul de referință în segmentul acestor autovehicule de dimensiuni medii prin fuzionarea trăsăturilor și funcționalităților tradiționale ale unui pickup robust cu elemente moderne de siguranță, design și conectivitate.

“Lansarea Clasei X stabilește mai multe premiere internaționale, atât la nivel de industrie, cât și pentru Mercedes-Benz –vorbim de primul pickup lansat la nivel global de un producător auto premium și, totodată, de primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni și sisteme inteligente de conectivitate. Clasa X este unic prin gama sa extinsă de utilizări și aplicații, fiind autovehiculul ideal pentru a explora potențialul comercial ridicat al pickup-urilor de dimensiuni medii la nivelul piețelor internaționale, un segment de piață preconizat să crească cu aproape 40% până în 2026,” a declarat Rolf Rosendaal, Managing Director Vans, Mercedes-Benz România.

*Trei variante
Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X este disponibil în România în trei variante de design și echipare (Pure, Progressive și Power), cu tracțiune pe spate sau integrală (4MATIC), motorizări cu 4 cilindri dispuși în linie ce asigură un cuplu ridicat, respectiv transmisie manuală, în șase trepte, sau automată, în șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup.
-Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
-Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă prestigios.
-Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea de lux, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață independent.

*Despre accesorii
“Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X este disponibil în România în trei variante de design şi echipare (Pure, Progressive şi Power), cu tracţiune pe spate sau integrală (4MATIC), motorizări cu 4 cilindri dispuşi în linie ce asigură un cuplu ridicat, respectiv transmisie manuală, în şase trepte, sau automată, în şapte trepte.
Clasa X Pure are la exterior sigla Mercedes înglobată în cea a radiatorului. Grila radiatorului este culoare negru-mat, bara faţă tot negru mat ca şi cea din spate. Este dotată cu proiectoare de ceaţă, jantele de oţel pot pleca de la 17 inch, mânerele de la uşi sunt negre mat, faruri cu halogen, led în spaţiul de încărcare, iar în benă există ochiuri cu chingi. La interior, tapiţerie neagră, scaun şofer pe cele şase direcţii tradiţionale, pasagerul pe patru. Volanul este multifuncţional pe trei spiţe, covor din plastic. Consola centrală cu spaţiu mare de depozitare. Ca dotare, din punct de vedere a telematicii, există varianta audio cu USB: sistem audio cu două difuzoare şi aer condiţionat.
Clasa X PROGRESSIVE, varianta medie, este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil şi cu mai multe funcţii de confort. Bara faţă este vopsită în culoarea caroseriei, grila radiatorului este cromată. Bara spate este în culoarea caroseriei, jante de aliaj de 17 inch. Există, suplimentar, sisteme de ancorare pe pereţii laterali. La interior, tapiţerie diferită din material negru. Gurile de ventilaţie şi inelele sunt cromate. La bord nu mai există instrumentul plan ca ecran simplu, ci un instrument de formă tubulară pentru a da impresia de clasă superioară. Schimbătorul de viteze şi frâna de parcare sunt în piele neagră, oglinda are funcţie anti-orbire şi funcţie de busolă. Există lumină la spaţiul pentru picioare şi un sistem audio cu opt difuzoare şi CD.
Clasa X POWER este modelul de vârf ca design şi echipare. Faţă de Progressive, are o protecţie din crom, jante de 18 inch cu şase spiţe, sistem led high-perfomace la faruri. Există un sistem de spălare pentru faruri, necesar pentru off-road. Inel cromat la lămpi. La interior, tapiţerie din piele lucrată manual. Bordul este îmbrăcat în piele, lucrat manual, cu cusături. Scaunul şoferului are inclusiv un suport lombar, CD cu touch-pad, comandă online şi navigaţie.
Se pune accent pe utilizarea privată a vehiculului şi atunci trebuie venit cu dotări de top: asistenţă la plecarea în rampă, sistemul telematic cu CD sau comandă online, pachet de parcare cu vizibilitate 360 de grade, care presupune că în partea frontală se află o cameră video, în cele două oglizi sunt camere, plus în spate, lângă mânerul de deschidere al portbagajului, există cea de-a patra cameră. Astfel, pot avea diferite variante de vizibilitate a maşinii. Controlul dual şi DSR, un sistem care ne permite să coborâm cu viteză constantă fie de 5, fie de 8 kilometri pe oră. Se poate coborî şi cu faţa şi cu spatele. Avem asistenţă la semnele de circulaţie. Vehiculul ne arată semnele de circulaţie cum ar fi limita de viteză. Există asistență la marcaje, când urci pe una dintre benzi ești avertizat optic şi acustic -utile atunci când faci drumuri lungi. Există şapte airbaguri, active brake assist, sistem de stabilitate. Ca accesorii, avem protecţie în benă, mai multe variante de acoperiş, unele glisabile şi care se pot încuia. Există diverse variante de cromaj, unele utile, altele doar de design. Există partea de protecţie laterală, cu bară faţă, potecţie sub vehicul, la nisip. Pot avea un element despărţitor pentru ceea ce transport în benă. Aceasta este o foarte scurtă trecere în revistă a accesorilor. Ele sunt mult mai multe”, a spus Adrian Nițu, trainer Mercedes-Benz Vans România.

*Potențialii clienți
„Există cinci tipologii de clienţi-standard pentru Mercedes Clasa X.
Prima se referă la omul de afaceri. Ca exemplu, poate fi vorba de un arhitect care merge pe şantier, inspectează ce se întâmplă şi îşi cară cu el sculele sau materialele. El doreşte ca vehiculul să fie robust, funcţional şi să fie propice pentru business. Ca şi caracteristici, se doreşte de la X-Class funcţionalitate, robusteţe şi stil. Dar cea mai importantă caracteristică este funcţionalitatea.
Al doilea tip de client este proprietarul de pământ. Pe care vi-l puteţi imagina deținând o zonă viticolă mare și care are contracte de onorat. În afară de faptul că se deplasează în zona unde are afacerea, foloseşte mașina şi în privat: merge cu familia, duce copiii la școală, efectuează transporturi. În acest caz, de la vehicul se doreşte robusteţe, capacităţi off-road şi confort.
A treia tipologie este a aventurierului de succes. Puteţi să vi-l imaginaţi ca proprietar de hotel cu hobby-uri precum ski-ul, ATV-ul. El vrea să poată transporta cu propriul vehicul aceste ustensile. De la vehicul se doreşte să aibă stil, capacităţi off-road şi performanţă.
A patra categorie este genul independent, care foloseşte autovehiculul ca o prelungire a imaginii sale. Un regizor care îşi transportă sculele, dar în acelaşi timp iese cu maşina în oraş. Este o persoană singură, fără familie, fără copii şi obligaţii. Stilul de viaţă este independent. Îşi exprimă personalitatea prin vehicul. Principalul argument trebuie să fie stilul, siguranţa şi confortul.
Ultima categorie căreia i se adresează Clasa X este familia cu cel puţin doi copii. Vehiculul este necesar pentru a duce copiii la şcoală, iar, în weekend, cu familia, poate merge la iarbă verde.”, a declarat Adrian Nițu, trainer Mercedes-Benz Vans România.

*Multimedia
Noul Mercedes-Benz Clasa X este perfect adaptat condițiilor impuse de stilul de viață urban al unei familii moderne, printre noutățile sale regăsindu-se numeroase opțiuni inteligente de conectivitate, sisteme de asistență în timp real și o gamă extinsă de accesorii și echipamente de siguranță. Astfel, lansarea Clasei X marchează debutul în segmentul de piață al pickup-urilor de dimensiuni medii al sistemelor de control și afișaj disponibile autoturismelor Mercedes-Benz, precum: touchpad-ul multifuncțional, sistemul multimedia COMAND Online, controlul vocal LINGUATRONIC, conectivitatea online prin control vocal sau smartphone, sau sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD. Mai mult, ecranul de la bordul Clasa X, în combinație cu sistemul multimedia COMAND Online, ecranul are diagonala de 8,4 inch, fiind cel mai mare ecran disponibil autovehiculelor din acest segment. Cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching), display-ul are un afișaj strălucitor care mărește semnificativ calitatea imaginii camerei 360 de grade (dotare opțională) și a hărților de navigație.

*Sisteme de siguranță
La fel ca toate vehiculele Mercedes-Benz, Clasa X se distinge prin nivelul său exemplar de siguranță. Pickup-ul vine cu o gamă largă de echipamente pentru confort și siguranță, dotări excepționale în acest segment de piață. Nivelul ridicat de protecție a Clasei X rezultă din caroseria sa solidă, cu o rezistență ridicată și o structură față și spate care pot absorbi energia prin deformarea controlată și foarte bine direcționată. Siguranța pasivă este asigurată de echipamentul standard, cuprinzând șapte airbag-uri și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii. Airbag-urile din față pentru șofer și pasager sunt dotate cu un mecanism de declanșare în două etape. În ceea ce privește siguranța activă, sunt disponibile trei sisteme de asistență a șoferului, sporind simultan siguranța și confortul: asistență activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. În plus, Clasa X oferă sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED, care oferă cea mai strălucitoare luminozitate din segmentul pickup de dimensiuni medii.
Ampatamentul lung, de 3.150 mm, îi conferă Clasei X o formă alungită ce inspiră dinamism, permițându-i pickup-ului totodată să urce rampe cu un grad de înclinare de 30 de grade. Similar, Clasa X se poate deplasa în plan înclinat la unghiuri de până la 50 de grade și o adâncime maximă de 60 cm la trecere prin vad. Bena Clasa X are lungimea de 1.587 mm, lățimea de 1.560 mm şi înălțimea de 474 mm. Capacitatea maximă de încărcare a pickup-ului este de 1.042 kg, iar capacitatea maximă de tractare este de 3.500 kg.

*Design interior și exterior
Designul înclinat al geamurilor laterale și liniile întinse contrastează cu suprafețele robuste, sculptate ale caroseriei, evidențiind suplețea pickup-ului, în timp ce arcadele roților, partea frontală impunătoare și designul purist de la spate accentuează impresia de lățime a Clasei X.
Partea frontală are aspectul plin de farmec al unuia dintre SUV-urile consacrate ale mărcii –cu steaua dispusă central, grila radiatorului împărțită în două, capota mare și impunătoare și farurile care se extind pe aripile autovehiculului. Bara frontală de protecție accentuează lățimea și se distinge în funcție de designul și de linia de echipare alese. Similar bării frontale de protecție, bara de protecție din spate variază în funcție de designul și echiparea alese. Pentru a accesa în mod convenabil bena Clasei X, bara de protecție are o treaptă integrată. Dacă deschiderea hayonului la 90 de grade nu este preferată, Clasa X poate fi comandată fără bară de protecție, ceea ce permite deschiderea hayonului la 180 de grade.
La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la un alt nivel în segmentul de pickup-uri medii. Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată lățimea bordului -o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule. Pentru a completa senzația de înaltă calitate, partea superioară a habitaclului este disponibilă cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro. Duzele de aerisire rotunde adaugă la nota sportivă. În funcție de design și de linia de echipare, acestea vin în negru lucios sau argintiu, creând un efect de înaltă calitate la interior.
Mercedes-Benz Clasa X oferă cea mai largă gamă de materiale și culori din segmentul său, în funcție de versiunea de echipare fiind disponibile până la șase materiale pentru tapițeria scaunelor, incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetul Style. Astfel, prin intermediul acestui pachet, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X.

*Despre prețuri
Prețurile primului model pickup lansat de cel mai mare producător auto premium la nivel global încep de la 29.856 euro (fără TVA).
„La acest moment, discutăm de motorul diesel de 2.300 de cmc, care are 163 de CP, 403Nm. Este disponibil cu tracţiune spate, tracţiune integrală şi transmisie manuală. Masă utilă - 2.133, masă totală–3.200 kilograme. Ca preţ orientativ, un 4X2 poate costa 35.528 de euro, iar un 4X4, are preţul de 37.201 euro.
Următorul din Clasa X are acelaşi motor, dar 190 de CP, 450 Nm, disponibil în variantele 4X2, 4X4, cutie manuală sau cutie automată. Masele sunt 2.213, pentru 4X2 şi 2.234 kilograme, pentru 4X4. Preţul –39.668 euro.
De anul viitor, va apărea motorul V6 de 3.000 cmc 250 de Cp, 558 de Nm.
Transmisia: vehiculele manuale au 6 plus unu trepte, transmisiile automate sunt cu şapte plus unu trepte. O să mai apară de anul viitorul motorul pe benzină de 165 de Cp şi 238Nm în varianta 4X2 cu tracţiune spate, cutie manuală.”, a explicat Adrian Nițu, trainer Mercedes-Benz Vans România.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping