VIDEO: 25 DE ANI DE AUTOMOBILE BAVARIA Recomandat

VIDEO: 25 DE ANI DE AUTOMOBILE BAVARIA

Cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est continuă povestea de succes a BMW în România, începută în anul 1994.

MHS Holding își consolidează poziția de lider de piață în Europa Centrală și de Est.
MHS Holding, entitatea sub care operează unele dintre cele mai mari rețele de dealeri auto din Europa, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de peste 387 milioane euro şi o creştere totală a vânzărilor de autovehicule noi cu 14% faţă de anul precedent, reprezentând peste 7600 de vehicule livrate la nivel european.
La 25 de ani de la înființare, Automobile Bavaria, cea mai mare rețea de dealeri BMW și MINI din Europa Centrală și de Sud-Est, continuă să fie lider de piaţă în rețeaua dealerilor BMW autorizaţi în România, cu o creştere a vânzărilor de autovehicule noi BMW de 8% faţă de anul 2017.
În cei 25 de ani de activitate, Automobile Bavaria a vândut peste 45.000 de vehicule și peste 1.050.000 de clienți au vizitat atelierele de service autorizate BMW, MINI şi Rolls-Royce.
MHS Truck&Bus, importatorul MAN în România a înregistrat o creștere cu 35% a vânzărilor de autocamioane noi MAN față de anul 2017 și o dublare a numărului de contracte de service.
Toate companiile din cadrul MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck&Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility), au avut o evoluţie pozitivă în 2018, cifra de afaceri totală însumând peste 387 milioane euro.
În anul 2018, Automobile Bavaria, a înregistrat o creștere cu 8% a vânzărilor de automobile BMW, înregistrând 1.622 livrări, la care se adaugă 206 de unităţi MINI noi vândute.
MHS Motors, noul dealer Opel din Târgu Mureș, a vândut, în primul an de la deschiderea oficială, 121 de automobile noi.

Vânzările automobilelor rulate, la nivelul MHS Holding, au înregistrat o evoluție pozitivă, depăşind pragul de 3000 unităţi livrate în România și Germania, reprezentând o creştere cu 15%, față de anul 2017.
Cele 12 locaţii Automobile Bavaria, autorizate BMW şi MINI, au fost vizitate, în 2018, de 56.154 de automobile, iar cifra de afaceri în zona de servicii BMW şi MINI a avut o creştere de 4,5 milioane EUR.

Schmidt Automobile–joint venture cu Pappas Holding GmbH
"Anul 2019 aduce o serie de schimbări şi investiţii importante la nivelul reţelei de dealeri BMW din Germania. Anul trecut am a încheiat un joint venture cu Pappas Holding GmbH, una dintre cele mai puternice companii din domeniul auto din Europa, cu o cifră de afaceri anuală de 1,5 miliarde euro, fiind prezentă prin 40 de dealeri în patru ţări. Holdingul are în protofoliu 20 mărci auto și înregistrează vânzări anuale de peste 35.000 unități, cu peste 2.800 de angajați. Ei au desemnat noul CEO al companiei, în timp ce eu am desemnat noul CFO.
La finalul anului 2018 am lansat noul BMW X5, unul dintre cele mai de succces modele livrate de BMW în România, în cei 25 de ani de prezență aici. Avem încredere în faptul că şi noua generaţie va depăşi, ca preformanţe de vânzări, modelele anterioare.
Pentru 2019, avem ca obiectiv principal consolidarea poziţiei de lider în cadrul reţelei BMW din România, prin continuarea investiţiilor în modernizare şi implementarea celor mai noi standarde BMW la nivelul reţelei de service-uri, precum şi lansarea noilor modele BMW X7, BMW Seria 3, BMW Seria 7, pe piaţa din România.” a explicat Preşedintele Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt.

Vânzările BMW şi MINI au crescut în reţeaua Automobile Bavaria Group, în anul 2018, fiind îndeplinite obiectivele propuse la început de an
În anul 2018, reţeaua de dealeri auto Automobile Bavaria Group a livrat în România 1.622 automobile BMW noi, 206 de automobile noi marca MINI. Segmentul automobilelor rulate, reprezentat la nivelul Grupului prin Bavaria Used a depăşit 1.000 de unităţi livrate, creştere susţinută prin serviciile premium oferite clienţilor. Pachetele atractive oferite la achiziţionarea unui autoturism rulat, istoricul certificat al automobilelor și garanţia de 24 de luni, dar și flexibilitatea serviciilor de finanțare au contribuit semnificativ la creşterea acestui segment.
Automobile Bavaria Group a livrat anul trecut flote importante pentru mărcile BMW i, MINI şi modelele BMW iPerformance. La finalul lui 2018, Automobile Bavaria a livrat cea mai mare flotă de automobile BMW plug-in hybrid din România, cu o valoare de peste 700.000 euro, către grupul de companii Teaha. Costul de utilizare redus, eficienţa motoarelor, emisiile scăzute de noxe şi programele atractive de finanţare au generat un interes crescut din partea clienților.

Marca Opel în portofoliul Automobile Bavaria Group
MHS Motors, dealerul Opel inaugurat anul trecut la Târgu Mureş, a înregistrat vânzări record, de 121 unităţi, în primul an de la deschidere.
Operaţiunile multibrand ale Grupului vor include începând cu acest an şi primul dealer Volkswagen.

Principalele direcţii pentru MHS Holding
“Cu un număr de peste 7600 vehicule livrate, anul 2018 este unul dintre cei mai bun ani din istoria holdingului. În acest context, ne-am propus o serie de investiţii strategice pentru consolidarea structurii MHS Holding şi a reţelei de dealeri, diversificarea serviciilor cu valoare adăugată pentru client.
Creşterea cotei de piaţă pentru mărcile BMW şi MINI, împreună cu investiţii în proiecte strategice, în zona segmentului de automobile electrice, cu infrastructura specifică, fac parte din obiectivele pentru anul 2019.
Începând cu octombrie 2018, toţi dealerii Automobile Bavaria au devenit dealeri autorizaţi BMWi. Autorizarea a implicat achiziţia de echipamente speciale şi trainingul personalului specializat.
În 2019, ne vom concentra să păstrăm evouţia pozitivă din anii anteriori. Ne-am bugetat o creştere peste media pieţei, susţinută dintr-un mix de creştere organică si expansiune regională. Considerăm că segmentul de automobile rulate are un potențial de creștere similar cu cel din anii anteriori.”, explică Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.
Georg Pfeffer a fost numit în funcţia de CEO Automobile Bavaria la începutul acestui an, având o vastă experienţă, de peste 25 de ani, la nivel de management, în domeniul auto. De asemenea, el a lucrat până în prezent în cadrul MHS Holding, la conducerea dealerilor BMW din Germania şi în cadrul Automobile Bavaria la mijlocul anilor 2000, în perioada în care a fost lansat showroom-ul BMW din Băneasa.

Despre MHS Holding
Automobile Bavaria Group deţine 12 locaţii BMW pentru automobile noi şi rulate în România şi singurul service Rolls-Royce din regiune. Automobile Bavaria Group este primul dealer BMW M din România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternică literă din lume” şi este singurul Centru de Competenţă pentru Vânzări Speciale către autorităţi şi diplomaţi din ţară. Începând cu anul 2018, toţi dealerii Automobile Bavaria au devenit dealeri autorizaţi BMW i. Automobile Bavaria comercializează toată gama de motociclete şi scutere BMW Motorrad şi deţine singurul dealer MINI din România, împreună cu două centre MINI Service, la Cluj şi Timişoara.
MHS Truck&Bus Group România este distribuitorul general MAN în România. Deţine opt centre proprii de competenţă pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare şi mai performant distribuitor MAN din Europa Centrală şi de Sud-Est.
Schmidt Automobile deţine cinci dealershipuri BMW în Germania şi un dealership Rolls-Royce la Munchen.


MHS Truck&Bus Group a înregistrat, în 2018, o cifră de afaceri cu 30% mai mare față de anul precedent

Vânzările de camioane noi MAN au crescut, în 2018, cu 35% față de anul precedent, în contextul creșterii pieței totale de vehicule comerciale grele, doar cu 14%.
Planurile de extindere ale rețelei naționale de service MHS Truck Service includ, în 2019, deschiderea unui nou centru de competență MAN în Oradea.

Rezultate 2018
2018 a reprezentat pentru MHS Truck&Bus Group, cel mai performat importator și distribuitor MAN vehicule comerciale din Europa Centrală și de Est, un an de creștere și dezvoltare. Compania a fost distinsă cu locul I de către Camera de Comerț și Industrie București pentru activitatea desfășurată în domeniul său, în anul precedent.
Cota de piaţă înregistrată în 2018 de MHS Truck&Bus Group, în ceea ce priveşte vânzările de vehicule comerciale grele noi, a fost în valoare de 19%, în condițiile eliminării înmatriculărilor de vehicule vândute de organizațiile din afară. Aceasta a reprezentat o creștere de 35% pentru vânzările de camioane noi, în comparație cu anul precedent. De asemenea, grupul a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 120 milioane euro, cu 30% mai mare față de 2017.
MHS Truck&Bus Group a livrat în 2018 câteva flote de peste 30 de unități. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internațional. De asemenea, a fost înregistrată o creștere de 2,4% față de anul precedent pentru vânzările de vehicule specializate din gama medie și mare. Modelul cel mai solicitat a fost autotractorul MAN TGX 18.500 EfficientLine3, precum și basculanta MAN TGS 41t, 8x4.
În 2018, MHS Truck&Bus Group a oferit clienților săi trei ediții speciale de autotractoare destinate transportului internațional, acestea având dotări speciale, în funcție de ediția aleasă: Ediția Centenară, Ediția FC Viitorul MAN, Ediția Bavareză.
Pe segmentul autocarelor și autobuzelor, compania a livrat un număr de 12 unități, dintre care 8 unități au fost destinate licitațiilor.
Activitatea grupului în domeniul camioanelor rulate a fost de succes în 2018, fiind livrate aproximativ 400 unități camioane rulate. Optimizarea continuă a platformei online de prezentare a ofertelor de camioane rulate disponibile în stoc permite accesul extrem de facil al clienților la toată gama de oferte disponibile. De asemenea, cele mai multe vânzări au fost realizate în centrele second hand din Otopeni, Sibiu, Brașov și Timișoara. Rezultatul obținut în anul precedent a fost sprijinit și de un proces de reorganizare și optimizare a întregului departament de vânzari a camioanelor rulate MAN.
Creșteri pentru cei mai importanți indicatori s-au înregistrat și în activitatea de After Sales a MHS Truck&Bus Group, și anume: creștere a intrărilor în service cu 4%, față de 2017, precum și o creștere a orelor de manoperă prestate cu 10% față de anul precedent. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2018, cu 12%, față de 2017. O îmbunătățire semnificativă, care atestă încrederea și loialitatea clienților față de rețeaua de service MHS Truck Service, o reprezintă dublarea contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2018. Contractele de service Comfort și ComfortPlus cuprind toate operațiunile de mentenanță preventive care sunt enumerate în planul de revizii al autovehiculului, cel din urmă oferind și reparațiile mecanice și electrice ale tuturor sistemelor care echipează vehiculele comerciale MAN. Fiecare contract de service achiziționat include și un curs gratuit MAN ProfiDrive.
În anul precedent, activitatea de After Sales s-a caracterizat și printr-un grad ridicat de ocupare a serviceurilor susţinut de campanii permanente pentru piesele de schimb originale MAN, programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb, oferte speciale trimestriale de soluții complete de reparații (pachete pentru piese de schimb și manoperă adecvate modelului și sezonului). MHS Truck Service oferă în mod constant tarife speciale de manoperă pentru vehicule cu vechime mai mare de 6 ani.
Unul dintre elementele importante de garantare a calității la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck&Bus Group clienților săi îl reprezintă dezvoltarea continuă a sistemului de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor, atât pentru activitatea de Vânzări cât şi pentru cea de After Sales. Astfel, prin verificarea constantă a Indexului de satisfacţie a clienţilor, calitatea serviciilor oferite acestora este menţinută la cel mai înalt nivel. Un alt element de garantare a calităţii la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck&Bus Group îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN, prin intermediul celor două centre de perfecționare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy şi standardele MAN, cele două centre de perfecţionare oferind atât cursuri teoretice cât şi cursuri practice.
Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck&Bus Group, înregistrează anul acesta a şaptea generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

Primul an de activitate VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck&Bus Group
Dealerul VW vehicule comerciale ușoare din cadrul MHS Truck&Bus Group, inaugurat în a doua jumătate a anului 2017, a înregistrat în anul precedent vânzări de peste 200 unități vehicule noi și rulate, înscriindu-se pe locul trei în topul dealerilor VW vehicule comerciale ușoare din România.
Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service-Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

Parteneriate sportive
În 2019, MHS Truck&Bus Group sărbătorește 10 ani de parteneriat cu Academia Gheorge Hagi, fiind principalul sponsor pentru mijloacele de transport necesare echipelor sale.
De asemenea, în 2018, MHS Truck&Bus Group a devenit sponsor oficial și al echipei de rugby, campioană națională a României, Timișoara Saracens.

Perspective pentru 2019
Anul 2019 reprezintă un an dedicat dezvoltării investițiilor aferente rețelei naționale de serviceuri MHS Truck Service. Astfel, un nou centru de competență MAN va fi deschis în partea de vest a țării, la Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.
“Dezvoltarea continuă și îmbunătățirea serviciilor de After Sales oferite clienților prin rețeaua națională de serviceuri reprezintă o preocupare constantă pentru compania noastră. În anul 2019, dorim extinderea rețelei de service prin deschiderea unui nou centru de competență MAN la Oradea. Astfel, vom asigura, prin dezvoltarea rețelei de serviceuri proprii MAN și cu sprijinul rețelei partenerilor de service autorizați, o prezență mult mai activă în întâmpinarea solicitărilor clienților noștri.”, a declarat Michael Schmidt, Președinte al MHS Holding.
În 2019, MHS Truck&Bus Group se va concentra, la fel ca și în anul precedent, în a-și sprijini clienții și activitatea acestora prin îmbunătățirea continuă a serviciilor oferite. “În ceea ce priveşte anul 2019, dorim să avem aceeași performanţă din anul precedent. De aceea, pe lângă produsele premium, fiabile, oferite clienților, lucrăm constant la îmbunătățirea serviciilor de After Sales, pentru a asigura simplificarea activităților derulate de companiile acestora.”, a adăugat Claudia Iordache, CEO al MHS Truck&Bus.
Pachetul de servicii After Sales include MAN Mobile 24, contractele de service special concepute ținând cont de specificul activității clienților, oferte speciale pentru piesele originale MAN și manoperă, precum și garanție extinsă 24 de luni pentru piesele originale MAN, ecoline și accesoriile originale MAN, garanția fiind disponibilă atât la nivel european cât și la nivel internațional.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.