Iveco Group va avea un nou CEO din iulie 2024 Recomandat

Iveco Group va avea un nou CEO din iulie 2024

Olof Persson îl va înlocui pe Gerrit Marx în funcția de CEO al Iveco Group începând cu iulie 2024.

Consiliul de Administrație al Iveco Group N.V. anunță că Olof Persson îi va succeda lui Gerrit Marx în funcția de CEO al Grupului, atunci când acesta din urmă va părăsi Grupul pentru a prelua funcția de CEO al CNH Industrial N.V., începând cu 1 iulie 2024.

Olof Persson, în prezent Director Independent al Consiliului de Administrație al Iveco Group, va prelua rolul de CEO, după ce a fost implicat îndeaproape în dezvoltarea planurilor Grupului, așa cum au fost prezentate în cadrul Capital Markets Day.

"În numele tuturor celor de la Iveco Group, aș dori să-i mulțumesc lui Gerrit pentru conducerea sa energică și de succes din ultimii doi ani și jumătate și îi doresc mult succes în noua sa funcție. Suntem într-adevăr norocoși că Olof, cu experiența sa bogată și relevantă în industrie, va prelua funcția de CEO și va oferi o garanție de continuitate în realizarea planurilor prezentate în martie.", a declarat Suzanne Heywood, Președinte al Iveco Group

"În calitate de membru al Consiliului de Administrație, am fost profund impresionat de întreaga echipă a Iveco Group, de deschiderea companiei către oportunitățile erei digitale și tranziția către tehnologii de propulsie alternative. Sunt extrem de încântat să am această oportunitate de a prelua rolul de CEO, asigurându-mă că vom pune în continuare accentul pe satisfacerea tuturor părților interesate și că vom aplica tot ceea ce este mai bun din potențialul nostru.", a spus Olof Persson, viitorul CEO al Iveco Group.
te
"Olof nu este doar un membru apreciat al Consiliului nostru de Administrație, ci a fost și un mentor apropiat pentru mine și pentru echipa de conducere a Iveco Group. Experiența sa vastă, cunoștințele sale profunde din industrie și înțelegerea Grupului vor asigura un impuls puternic și continuu planurilor pe care le-am prezentat recent. Sunt foarte mândru de realizările colegilor mei de la Iveco Group în acești ani importanți și interesanți de la listarea noastră și nu am nicio îndoială că, sub conducerea lui Olof, marea noastră companie va continua să meargă din ce în ce mai bine.", a afirmat Gerrit Marx, actualul CEO al Iveco Group.

De-a lungul carierei sale, Olof Persson a deținut diverse funcții la ABB și a fost numit președinte de divizie la Bombardier Transportation în 2004. În 2006, s-a alăturat grupului Volvo în calitate de președinte al Volvo Aero și, ulterior, președinte al Volvo Construction Equipment în 2008. În 2011, a devenit președinte și director executiv al AB Volvo Group. În 2016, Persson a ocupat funcția de Senior Operating Executive la Cerberus Operations & Advisory Company. În 2022, s-a alăturat consiliului de administrație al IVECO Group, în calitate de director independent, atunci când grupul s-a listat la Euronext Milano.
Rezultatele financiare ale Iveco Group pentru primul trimestru au fost prezentate de Gerrit Marx, pe 10 mai 2024.

Despre Iveco Group
Iveco Group N.V. (EXM: IVG) este casa unor oameni și branduri unice care vă sprijină afacerea și misiunea cu scopul da promova o societate mai durabilă. Cele opt mărci sunt o forță, fiecare în aria sa specifică: IVECO, o marcă de pionierat în domeniul vehiculelor comerciale, care proiectează, produce și comercializează camioane grele, medii și ușoare; FPT Industrial, un lider global într-o arie largă de tehnologii avansate de propulsie în sectoarele agriculturii, construcțiilor, marinei, producției de energie și vehiculelor comerciale; IVECO BUS și HEULIEZ, mărci de autobuze și autocare premium și de transport în comun; IDV, pentru echipamente de apărare și protecție civilă extrem de specializate; ASTRA, lider în domeniul vehiculelor grele de carieră și de construcții de mari dimensiuni; MAGIRUS, renumitul producător de vehicule și echipamente de luptă împotriva incendiilor; și IVECO CAPITAL, divizia de finanțare care le sprijină pe toate.
Grupul Iveco are peste 36.000 de angajați în întreaga lume și dispune de 20 de unități industriale și 29 de centre de cercetare și dezvoltare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.