Schmitz Cargobull și RIO colaborează pentru a îmbunătăți schimbul de date între remorcă și camion Recomandat

Schmitz Cargobull și RIO colaborează pentru a îmbunătăți schimbul de date între remorcă și camion

Schmitz Cargobull și RIO dezvoltă în comun o comunicare digitală mai avansată între remorcă și tractor.

Parteneriatul cu RIO, anunțat în august 2023, permite transmiterea datelor remorcii Schmitz Cargobull către portalul RIO și importul datelor de telematică ale camionului prin conectarea la Centrul de Gestionare a Datelor TrailerConnect®.

"Parteneriatul nostru permite companiilor de transport să aibă acces la un set cuprinzător de date despre camioane și remorci în timp real și într-un singur loc. Acest lucru facilitează programarea tururilor pentru dispeceri și coordonarea mai bună a apelurilor de service pentru managerii de flotă," spune Matthias Cordes, Șeful Departamentului de Management al Produselor Telematice.
Integrarea oferă o vedere clară și detaliată a datelor cheie ale camioanelor și remorcilor pe o singură platformă, fără a fi necesară instalarea de hardware suplimentar. Astfel, datele camionului RIO și remorcii Schmitz Cargobull sunt afișate în timp real, la fel și informațiile cuprinzătoare despre flotă și hărți.
"Interfața RIO cu TrailerConnect® Schmitz Cargobull este unul dintre numeroșii pași importanți pentru simplificarea ulterioară a proceselor logistice. Acest lucru ne apropie tot mai mult de un ecosistem uniform și clar pentru transportatorii de marfă, asigurând că rupem barierele de date ale vremurilor trecute," spune Jan Kaumanns, CEO al RIO.
Într-o privire de ansamblu, managerii de flotă pot vizualiza datele de telematică ale camionului și remorcii într-un singur loc pe portalul TrailerConnect®. Acest lucru ajută la dispecerizare, optimizarea rutelor și gestionarea programelor, precum și la îmbunătățirea eficienței generale a flotei și reducerea costurilor de operare. Datele de telematică combinate oferă avantaje în gestionarea întreținerii camionului și a remorcii. Alertele în timp real ajută la planificarea lucrărilor de reparații și întreținere și reducerea avarierilor și a timpului de inactivitate.
Din 2018, Schmitz Cargobull echipază toate semiremorcile cu prelată cu sistemul de telematică TrailerConnect® ca standard sub motto-ul "100% SMART".
Cu disponibilitatea datelor de telematică a remorcii, Schmitz Cargobull continuă să promoveze transformarea digitală a industriei și să creeze o bază solidă pentru controlul optim al unor lanțuri de logistică conectate și integrate pentru o eficiență sporită și costuri totale de proprietate reduse. Dacă un client utilizează un sistem terț, este posibil să transfere în siguranță datele către sisteme terțe precum Sistemele de Gestionare a Transportului (TMS) sau Platformele de Vizibilitate în Timp Real (RTVP) prin intermediul Centrului de Gestionare a Datelor TrailerConnect®, care este integrat în portalul TrailerConnect®.
Numărul partenerilor care utilizează conexiunea interfeței prin intermediul Centrului de Gestionare a Datelor TrailerConnect® crește constant.

Despre Traton
Grupul TRATON oferă o soluție deschisă și bazată pe cloud pentru întregul ecosistem de transport și logistică, începând cu 2016, cu brandul său digital RIO. Scopul este de a utiliza serviciile digitale RIO și partenerii săi pentru a conecta toți participanții din lanțul de aprovizionare. Portofoliul de produse include soluții pentru industria logistică și de transport din domeniile de telematică, gestionare a transportului și comunicare cu șoferul. Grupul TRATON este o filială a Volkswagen și este unul dintre principalii producători de vehicule comerciale din lume, cu mărcile sale Scania, MAN, Navistar și Volkswagen pentru camioane și autobuze.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.