SCANIA-TRANSPORTUL VIITORULUI Recomandat

SCANIA-TRANSPORTUL VIITORULUI

Scania România a format un parteneriat cu mai multe companii pentru a accelera reducerea impactului pe care îl are transportul rutier de marfă asupra mediului înconjurător.

În 2018, acest proiect își propune să educe publicul din industria transportului rutier de marfă asupra celor mai eficiente modalități de reducere a consumului de combustibili fosili și, drept urmare, de reducere a nivelului de CO2 din atmosferă.

Acesta a fost structurat sub forma unor filme educative scurte, avându-i ca protagoniști pe Ioan Nagl, director general Ost Transport -cu o flotă de peste 75 de camioane- și Gabriel Onofrei, președinte și fondator al Asociației Române de Drift.
Ioan Nagl este un împătimit al concursurilor pentru camioane, reușind, an de an, să obțină titlul pentru cel mai frumos camion din România. Este de asemenea pasionat de motociclism, tuning de camioane și de orice sport cu motor.
Gabriel Onofrei este pilot de raliu, VTM, drift și tunner, obținând peste 300 de trofee și 150 de medalii la numeroase competiții sportive automobilistice, dar și la concursuri de tuning auto, atât pe plan național cât și internațional. De asemenea, Gabriel este și mentor în cadrul proiectului Țara lui Andrei.
Pe viitor, acest parteneriat va continua să adune informaţii şi să identifice elemente de inovare și de importanță strategică, în domeniul reducerii impactului pe care transportul rutier îl are asupra mediului înconjurător.
"Protejarea planetei și a mediului încojurător trebuie să fie azi una dintre cele mai importante priorităţi pentru orice companie şi avem mari ambiţii pentru ca activităţile noastre să aibă efect pozitiv asupra climei. Dar numai când ne unim forţele cu alţi jucători cheie din industrie, vom putea atinge aceste obiective ambiţioase. Formând acest parteneriat, vom avea o poziţie unică pentru a implementa soluţii inteligente, eficiente şi sustenabile pentru transportul şi logistica noastră.” spune Mihai Pasol, Director de Marketing & Comunicare la Scania Romania.
Dacă ar merge vertical, un camion ar depăși în câteva minute stratul de ozon, adică centura care face posibilă viața pe Pământ. E un echilibru fragil! Primul pas în protejarea lui? Un consum „smart”. Ai emisii de CO2 mai mari atunci când consumi mai mult carburant. Și, când consumi mai mult, ai costuri mai mari. Testezi lucrul acesta, în fiecare zi, la drum! Îți recomandăm nu să consumi mai mult, ci să consumi „smart”. Astfel reduci emisiile de dioxid de carbon și costurile, prelungind viața motorului și componentelor acestuia.
În cadrul acestui proiect vor fi lansate 11 clipuri educative în lunile august și septembrie, iar din 7 septembrie, va lua startul Caravana „Transportul Viitorului” ce va cuprinde 10 evenimente în cele mai importante locații din țară.
Totodată, prin platforma transportulviitorului.ro este lansată și cea mai mare Competiție pentru Șoferii profesioniști din lume: Scania Driver Competitions, marele premiu constând într-un un camion Scania în valoare de 100.000 de euro.
Transportul Viitorului, cel mai mare parteneriat din industria transportului rutier, este susținut de Scania, OMV, Bridgestone, CTE Trailers și IFPTR.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping