SCANIA A GĂZDUIT FORUMUL 2018 PRIVIND TRANSPORTUL SUSTENABIL

SCANIA A GĂZDUIT FORUMUL 2018 PRIVIND TRANSPORTUL SUSTENABIL

Forumul din 2018 privind Transportul Sustenabil a strâns la un loc liderii mondiali, în data de 22 mai, la Stockholm, Suedia, pentru a discuta despre trecerea la un sistem de transport fără combustibil fosili.

Scania a găzduit în acest an evenimentul care aduce laolaltă unii dintre cei mai influenţi lideri de opinie şi persoane cu putere de decizie. Fostul Vicepreşedinte al SUA, Al Gore, fostul secretar al Convenţiei Cadru ONU pentru Schimbarea Climatică, Christiana Figueres, sunt printre cei mai de seamă vorbitori.
Profesorul Johan Rockström, unul dintre cercetătorii de top ai lumii în chestiunile privind sustenabilitatea, a condus Forumul. Acesta, alături de vorbitori şi membri ai guvernelor, ai organizaţiilor internaţionale, ai industriei, ai societăţii civile şi ai mediului academic, au stimulat discuţii pentru a defini o direcţie clară a transportului sustenabil.
Sectorul de transport este responsabil pentru o cotă semnificativă din emisiile de gaze de seră la nivel global. Odată cu urbanizarea şi dezvoltarea socială şi economică, nevoia de a transporta oamenii şi mărfurile a crescut. Este evident că progresul din domeniul industriei de transporturi va contribui la atingerea multora dintre obiectivele dezvoltării sustenabile.
“Noi, la Scania, am ales. Am luat decizia de a fi un lider activ în trecerea către sustenabilitate în sectorul nostru. Totuşi, doar prin colaborare continuă, putem atinge schimbarea cu adevărat. Iată de ce invităm liderii şi persoanele cu putere de decizie la Forumul de Transport Sustenabil; pentru a fi împreună şi a discuta modalitatea prin care putem unifica, simplifica şi, mai important, grăbi ritmul schimbării”, spune Henrik Henriksson, Preşedinte Director General al Scania.
La Forum, s-a discutat despre ceea ce trebuie făcut pentru a avea un transport comercial fără combustibili fosili până cel târziu în anul 2050, aceasta fiind viteza necesară a schimbării. Oportunităţile pentru schimbare care sunt deja disponibile aici şi acum au fost de asemenea un subiect al discuţiilor.
“Ne angajăm şi suntem convinşi că putem realiza un sistem de transport fără combustibili fosili la nivel global până în anul 2050, pentru a îndeplini obiectivul aprobat la Paris. Pentru a face ca această trecere să aibă loc, trebuie să ne străduim în permanenţă, atât noi, cât şi clienţii noştri, clienţii clienţilor noştri, decidenţii politici şi lumea academică. Scania doreşte să fie parte a soluţiei şi poate contribui în mod substanţial la atingerea acestui obiectiv,” spune Henriksson.
În 2016, Scania a găzduit primul Forum privind Transportul Sustenabil, pentru a sublinia angajamentul acesteia privind trecerea către sistemul de transport fără combustibili fosili.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping