Proprietarul SCANIA și MAN, cifre peste așteptări

Proprietarul SCANIA și MAN, cifre peste așteptări

Producătorul auto german Volkswagen AG şi-a revizuit în creştere estimările privind câştigurile din acest an, chiar dacă majorarea costurilor legate de scandalul emisiilor a afectat profitul în trimestrul trei din 2017, transmit DPA, Bloomberg şi Reuters. 

Marja de profit în 2017 ar urma să depăşească "moderat" estimarea precedentă, de 6-7%, în timp ce veniturile ar putea creşte cu peste 4%, a informat vineri Volkswagen. Anul trecut, veniturile VW s-au situat la 217,3 miliarde de euro. După acest anunţ, acţiunile companiei au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 3,2%, la 150,10 euro, cel mai ridicat nivel din ianuarie. 

În perioada iulie-septembrie 2017, profitul operaţional - incluzând costurile legate de scandalul emisiilor - a scăzut cu 48%, la 1,72 miliarde de euro (două miliarde de dolari). 

În septembrie, Volkswagen a livrat pe plan global 1,01 milioane de vehicule, un nou record lunar, pe fondul redresării cererii în China şi SUA. În primele nouă luni din acest an, vânzările companiei germane au crescut cu 2,6%, la 7,81 milioane de unităţi, fiind în grafic pentru a-şi menţine titlul de cel mai mare producător auto din lume, înaintea Toyota Motor Corp arată Agerpres. 

Profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) şi înainte de elementele excepţionale a urcat cu 15% în trimestrul trei din 2017, la 4,31 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 4,17 miliarde de euro. 

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping