Noul Volvo FH16: mai multă putere – mai puțin combustibil Recomandat

Noul Volvo FH16: mai multă putere – mai puțin combustibil

Noul Volvo FH16 este cel mai puternic camion din Europa, dar și unul foarte eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil – poate funcționa 100% cu combustibili regenerabili.

Testele efectuate pe șosea confirmă că noul motor ce echipează FH16 obține o economie de combustibil mai bună cu 5% și emisii mai scăzute, în timp ce produce cu 7% mai mult cuplu – o combinație care crește eficiența și productivitatea pentru cele mai solicitante sarcini de transport.

Noul Volvo FH16: mai multă putere – mai puțin combustibil
Noul Volvo FH16 cu motor D17 adaugă putere cu un consum redus de combustibil.
Motorul D17, complet nou, ce echipează emblematicul model Volvo FH16 a fost conceput pentru cele mai dificile sarcini de transport, pentru a oferi performanțe excepționale și durabilitate. Comparând noul Volvo FH16 cu motor de 17 l, și putere de 780 CP cu predecesorul său, noul camion oferă un cuplu mărit cu 7%, în timp ce obține un consum de combustibil și emisii poluante cu 5%* mai reduse.
Motorul complet nou este disponibil, de asemenea, și pentru varianta Volvo FH16 Aero, oferind o și mai bună economie de combustibil, datorită noului design aerodinamic al cabinei.
„Inginerii noștri au reușit să producă un motor care combină cel mai înalt nivel de cuplu și putere din rândul camioanelor europene, cu o eficiență superioară a consumului de combustibil. Datele vorbesc de la sine – mai mult cuplu și mai multă putere, cu economii semnificative de combustibil și CO2 reprezintă un rezultat fantastic. Acest lucru înseamnă că toți clienții noștri își pot realiza misiunile de transport mai eficient și cu un grad mai înalt de productivitate”, spune Jan Hjelmgren, Head of Product Management and Quality la Volvo Trucks.
Acest nou motor eficient este un exemplu al eforturilor constante depuse de Volvo Trucks de a reduce consumul de combustibil și emisiile de carbon ale lanțurilor cinematice existente, în paralel cu introducerea de noi tehnologii.

Trei niveluri de putere
Noul motor Volvo de 17 l Euro 6 vine cu trei niveluri de putere: 600 CP, 700 CP și 780 CP. Nivelurile de cuplu au fost crescute la 3.000 Nm, 3.400 Nm și 3.800 Nm în versiunea de top. Cutia de viteze a fost actualizată, pentru a face față cuplului de până la 3.800 Nm, iar eficiența internă a cutiei de viteze a fost îmbunătățită și mai mult, pe versiunile de 3.000 Nm și 3.400 Nm.

Certificat pentru biocombustibil
Noul motor D17 este certificat să funcționeze pe HVO (Ulei Vegetal Hidrotratat), în toate configurațiile de putere. Versiunea de 700 CP este, de asemenea, certificată pentru funcționarea 100% cu biodiesel (B100).
Modelele Volvo FH16 și FH16 Aero cu noul motorul D17 vor fi disponibile pentru comandă de la jumătatea anului 2024, iar producția va începe în a doua jumătate a acestui an.

*rezultatele testelor de pe șosea D17 780 CP față de D16 750 CP, 55 t GCW

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.