CABINELE CAMIOANELOR, MAI LUNGI CU 90 DE CENTIMETRI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ Recomandat

CABINELE CAMIOANELOR, MAI LUNGI CU 90 DE CENTIMETRI ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ

Regulamentul care autorizează extinderea cabinei vehiculelor comerciale cu nouăzeci de centimetri a intrat în vigoare în Uniunea Europeană.

Măsura are în vedere doar siguranța șoferului, nu creșterea compartimentului de încărcare.
După o lungă perioadă de așteptare, la 1 septembrie 2020, a intrat în vigoare dispoziția aprobată, în 2019, mai întâi de Parlamentul European și apoi de Consiliul Europei, care permite extinderea cabinelor vehiculelor comerciale cu până la nouăzeci de centimetri. Scopul acestei reglementări este acela de a proiecta vehicule mai sigure, mai confortabil și mai puțin poluante. Noxele eliminate de vehiculele comerciale scad în condițiile în care noua lungime permite o îmbunătățire a aerodinamicii.
Centimetrii suplimentari nu pot fi folosiți, în niciun caz pentru a crește lungimea compartimentului de marfă, prevede noua prevedere legislativă europeană.
Șoferii vor fi cei care vor beneficia cel mai mult de pe urma acestei măsuri. Ei vor putea avea mai mult spațiu în habitaclu. Și alți utilizatori ai drumului vor beneficia de noua reglementare deoarece noile soluții de proiectare acordate prin prelungire vor putea oferi sisteme care să atenueze sau să devieze coliziunile.
Deocamdată, această posibilitate pare doar teoretică deoarece, în plină pandemie, niciun producător european de camioane nu pare să fie interesat de reproiectarea cabinelor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.