VIDEO Un polițist arată cum folosesc șoferii de camion magnetul pentru a păcăli tahograful Recomandat

VIDEO Un polițist arată cum folosesc șoferii de camion magnetul pentru a păcăli tahograful

Forțați să conducă mai mult decât este legal pentru a livra marfa la timp și/sau pentru a câștiga mai mulți bani, unii șoferi de camion păcălesc în diferite moduri tahograful. Un polițist prezintă într-un video devenit viral „cheia morții”, cum se pune magnetul pe impulsor.

După ce a oprit un camion în trafic și a descoperit că șoferul îl dotase cu „cheia morții”, pentru a putea conduce mai mult decât este legal, deși oboseala la volan duce în multe cazuri la tragedii, un polițist a prezentat dispozitivul, o banală cheie de 12 cu un magnet puternic lipit cu bandă izolatoare la un capăt, și a postat filmulețul pe Facebook.

Tahograful este aparatul montat obligatoriu pe toate vehiculele de transport care înregistrează timpii de conducere şi de odihnă, de repaus, ai șoferilor. Dispozitivele mai vechi înregistrează pe diagramă, fiind mai ușor de mânărit, iar cele mai noi, digitale, pe un card.

Conform legii, șoferii de camion nu au voie să conducă mai mult de 9 ore pe zi. La jumătatea programului, trebuie să ia o pauză de 45 de minute.

Regulile impuse la nivelul Uniunii Europene sunt tocmai pentru a evita oboseala care poate duce la accidente, în multe cazuri mortale. 

Dar, împinși de patroni sau din dorința de a câștiga mai mult, fiind plătiți la numărul de kilometri parcurși, unii șoferii de camion mânăresc tahograful.

În cazul tahografului clasic, care folosește diagrame, uneori este suficientă aplasarea unui magnet pe cutie. Pentru tahograful digital, care se activează doar cu cardul, au apărut telecomenzi care îi permit șoferului să oprească sau să pornescă înregistrarea timpului de lucru, după bunul plac.



schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.