VIDEO Transportatorii și fermierii, blocați de poliție la Chiajna. Cine a politizat protestul? Recomandat

VIDEO Transportatorii și fermierii, blocați de poliție la Chiajna. Cine a politizat protestul?

 

Este neclar pentru mine motivul pentru care insistă să se protesteze și nu prezintă o listă concretă și foarte clară a acestor revendicări. 

Îmi pare rău că aceste proteste sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulțumiri și revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist. 

Forțele de ordine își fac datoria pentru că trebuie să mențină un climat de ordine publică în Municipiul București. După cum am spus și protestatarilor, există căi legale pentru organizarea protestelor. Dreptul de a protesta este reglementat de Constituție și apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea, trebuie o autorizație. Asociațiile reprezentative ale transportatorilor nu recunosc acei transportatori care protestează în paralel.

La fel stau lucrurile și în cazul asociațiilor reprezentative ale agricultorilor, ceea ce nu înseamnă totuși că persoanele care protestează nu sunt agricultori sau transportatori” 

Diana Șoșoacă s-a dus la Chiajna, unde i-a confruntat pe jandarmi. Aceasta și George Simion au fost huiduiți de oameni.

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Protestatarii i-au transmis prefectului Capitalei că nu au ce discuta cu el şi i-au propus să ia o hârtie cu cerinţele lor să o pună pe masa Guvernului, întrucât problemele pot fi rezolvate de premier şi miniştrii Agriculturii şi Transporturilor. 

În replică, prefectul Hopincă a punctat că este reprezentantul Executivului la nivelul municipiului Bucureşti.  El a menţionat că ministrul Transporturilor a primit trei asociaţii ale transportatorilor joi dimineaţa. „S-a decis în cadrul discuţiilor continuarea acestora până la momentul identificării de soluţii reale”, a precizat prefectul.  Rareş Hopincă a subliniat că dreptul de a protesta este garantat de Constituţie şi a făcut apel la manifestanţi să depună o solicitare de autorizare a acţiunii lor la Primăria Capitalei. În Chiajna, fermierii au întâlnit un nou baraj al Poliției și Jandarmeriei în Chiajna, care de data aceasta a fost format din mașini care blochează șoseaua. Unii protestatari nu au vrut să se legitimeze în fața polițiștilor iar scandalul a urmat. 

Scopul protestatarilor, inclusiv al transportatorilor, nemulțumiți că Guvernul le-a ignorat cererile, este să ajungă cu autovehiculele lor în Piața Victoriei. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat miercuri, legat de protestul "spontan" al transportatorilor la care s-au alăturat şi câţiva fermieri, că până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu a primit nicio revendicare, pentru că nicio asociaţie nu îşi asumă acest protest. El susține că acțiunea este "masiv distribuită pe reţelele sociale de un partid politic" care "încearcă să câştige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje".

Sute de transportatori din toată ţara participă, joi, la a doua zi de protest. Camioane din toată ţara au pornit către Bucureşti, pentru a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja pe centura Capitalei. Între timp, o delegaţie a transportatorilor a fost primită pentru discuţii la Palatul Victoriei.


STEFAN BANICA JR


Starea- George Nita

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.