VIDEO: Spania. Șoferul profesionist român cu coronavirus, externat după 19 zile de comă Recomandat

VIDEO: Spania. Șoferul profesionist român cu coronavirus, externat după 19 zile de comă

Șoferul profesionist român, care a fost 19 zile în comă, infectat cu coronavirus, în Spania, a fost externat miercuri, 1 aprilie 2020.

"Nu îmi amintesc nimic", s-a destăinuit el, la o zi după ce a fost externat din spital, vindecat.
Daniel Aldea e primul pacient infectat cu coronavirus din Galicia, provincie din nordul Spaniei, și, de asemenea, primul vindecat și externat din spital. Șoferul român de camion a stat însă 19 zile la terapie intensivă și medicii chiar s-au temut la un moment dat că îl vor pierde.
La Voz de Galicia a stat de vorbă cu Daniel Aldea, șoferul român de camion care a stat 19 zile internat la Terapie Intensivă, într-un spital din Vigo, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul a fost externat miercuri din spital, la o săptămână după ce ieșise din secția ATI în aplauzele personalului medical.
"Miercuri, doctorul mi-a spus: poți pleca azi, sau mâine. Și i-am zis imediat: cum adică mâine? Chiar acum! Am fugit ca din pușcă.", povestește Daniel. El e vindecat, la fel soția sa, fiul acesteia și o nepoată, toți infectați, dar tratați acasă.
Daniel are 43 de ani și a fost confirmat pozitiv pe 4 martie 2020. Era deja în spital de trei zile, cu pneumonie, credeau medicii. Aceștia cred că s-a infectat pe 23 februarie, când a mers la Madrid, să își viziteze fratele. Capitala nu era atunci zonă de risc.
Daniel nu crede că a contractat virusul la Madrid, ci pe drumul de întoarcere spre casă, într-o benzinărie în care a oprit să alimenteze: "Era plin de lume, mai ales foarte mulți șoferi de camion!".
S-a simțit rău imediat după revenirea de la Madrid, dar starea lui s-a agravat serios pe 1 martie: "Nu mai puteam mânca, nu mai respiram, nu aveam aer. Nici nu știam ce oameni sunt în casă.". După ce a ajuns la spital și medicii au spus că are pneumonie, românul s-a simțit și mai rău. Apoi i-au spus despre coronavirus: "Nu știam ce e asta. Era prima oară când auzeam. Mi-a fost frică, eram supărat."
Românul mai povestește că nu își amintește nimic din cele 19 zile cât a stat la Terapie Intensivă, zile în care veștile despre el era cumplite. S-a spus chiar că stara lui e gravă și medicii erau rezervați.
Acum, întors acasă, românul se odihnește și spune că abia așteaptă să își reia munca, să plece din nou pe șosele la volanul camionului său.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.