VIDEO. Șoferul camionului care a izbit un autocar. „Am simțit că îmi cad navetele” Recomandat

VIDEO. Șoferul camionului care a izbit un autocar. „Am simțit că îmi cad navetele”

Accident grav în județul Sibiu, pe DN1, unde un autocar cu 57 de pasageri a fost lovit de remorca unui camion. Trei persoane sunt grav rănite și alte zeci au leziuni ușoare.

Numărul mare de victime a impus activarea planului roșu de intervenție. Șoferul autocarului și două pasagere au fost transportate la spital pentru îngrijiri.

Bărbatul de 33 de ani a fost diagnosticat de medicii UPU Sibiu cu traumatism cranio-facial sever și traumatism toraco-abdominal cu ruptură de splină, pentru care s-a intervenit chirurgical, de urgență. La momentul actual, este internat în cadrul Secției Chirurgie, la terapie intensivă, în stare gravă.

Şoferul autocamionului, un bărbat de 51 de ani din judeţul Dolj, a refuzat transportul la spital, precizează ISU Sibiu.

Șofer: ”Cum să vă spun ... Am intrat în curbă și am auzit că-mi cad navetele”.

Cum a avut loc tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Patronul a murit sub ochii soției încercând să-și salveze angajații

Reporter: A intrat remorca în balans?

Șofer: ”Nu știu ce să vă spun. Deci eu sunt lovit în partea din spate. Atât pot să vă spun.”

 Martor: ”Am ajuns la fața locului, ce m-a șocat în primă fază a fost impactul și carosabilul plin cu navete de bere. Probabil, din cauza carosabilului umed, cel cu camionul a intrat în derapaj, intrând în coliziune ulterior cu autocarul provocând daunele, după cum se văd, puternice.”

Autocarul pornise de la Buzău și trebuia să-i ducă pe cei 57 de oameni la muncă, în apropierea orașului Dortmund din Germania.

Accidentul a avut loc la Porumbacu de Jos, în județul Sibiu, unde un TIR încărcat cu ambalaje de sticlă a derapat într-o curbă. Remorca sa a lovit autocarul.

Grigore Rebrișorean, șofer de rezervă al autocarului: „A fost o fracțiune de secundă, am văzut doar camionul venea cu viteză, ploua, a trecut de axul drumului, cu spatele, colegul încercând să ocolească, totuși a atins colțul din spate al remorcii de la camion.”

Partea din față a autocarului a fost distrusă în totalitate, iar șoferul de 33 de ani a fost prins între bucățile de caroserie și parbriz. Două femei, de 19 și 38 de ani, sunt și ele grav rănite. Alți pasageri s-au ales cu o sperietură groaznică și vânătăi, după ce s-au lovit de scaune ori de navetele cu sticle ajunse pe culoarul autocarului.

Pasagerii au fost duși la școala din localitate, pentru a aștepta un alt autobuz care să-i ducă la destinație.

Traficul pe DN1 a fost blocat aproape 3 ore, iar coloana de mașini formată in zonă depășea 6 kilometri.



IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.