VIDEO Primul strat de asfalt pe Podul de la Brăila. Inaugurare, în iunie?

VIDEO Primul strat de asfalt pe Podul de la Brăila. Inaugurare, în iunie?

Podul peste Dunăre de la Brăila este mai aproape de finalizare după ce constructorul a turnat primul strat de asfalt. Dacă lucrurile merg bine în toamnă cel târziu va fi inaugurat.

Podul peste Dunăre de la Brăila a mai avansat un pic după ce constructorul a turnat primul strat de asfalt.

Așa cum spuneam la ultima vizită pe șantierul podului suspendat de la Brăila/Galați - Tulcea, am intrat în ultima etapă de execuție a lucrărilor.
✅️Astăzi a început așternerea primului strat de asfalt pe podul suspendat;
 
 
✅️În acest sens, 2 eșaloane de așternere asfalt acționează simultan.
 
Filmare cu drona, a fost mesajul secretarului de stat Ionel Scrioșteanu.
 
Constructorul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila și-a luat angajamentul public, de mai multe ori, că, până la finalul anului 2022, se va putea circula între județele Brăila și Tulcea. Dar, nu a reușit să îndeplinească acest obiectiv.
 

Construcţia face legătura între judeţele Brăila şi Tulcea. Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri.

Podul are trei deschideri, o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale, de 489,6 m, pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea.

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Pilonii au 192 m înălțime totală de la partea superioară a fundației și sunt localizați în aproprierea malurilor. Fiecare pilon este prevăzut cu scări și lift, accesul fiind permis din benzile de întreținere localizate pe ambele părți ale tablierului.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.