VIDEO. Momentul în care o autospecială a forţelor de ordine intră în mulţime în Belarus

VIDEO.  Momentul în care o autospecială a forţelor de ordine intră în mulţime în Belarus

Confruntările violente de pe străzile din Minsk, Belarus, dintre protestatari şi forţele de ordine, din noaptea din 9 august spre 10 august, s-au soldat cu moartea unui manifestant, zeci de răniţi şi circa 3.000 de persoane reţinute. Mii de oameni au ieşit în stradă la Minsk, dar şi alte oraşe din Belarus, după ce au fost anunţate rezultatele exit-poll, care îl anunţau învingător la prezidenţiale din nou pe Aleksandr Lukaşenko.

Deşi protestatarii nu erau intenţionaţi să intre într-o confruntare cu forţele de ordine şi nici să atace instituţiile de stat, forţele speciale au pornit în ofensivă pentru a dispersa mulţimea, folosind gaze lacrimogene, tunuri cu apă, grenade cu zgomot şi lumină. În plus, forţele de ordine au tras cu gloanţe din cauciuc în direcţia protestatarilor.

La un moment dat, o autospecială a intrat în mulţime, iar încercarea câtorva protestatari de a opri autovehiculul a avut final dramatic - o persoană a murit, iar altele au fost rănite, după ce şoferul autospecialei a preferat să accelereze, deşi avea oameni în faţă, dintre care o persoană urcată pe bara de protecţie. MAI de la Minsk a negat informaţia privind moartea unei persoane în timpul protestelor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.