VIDEO: Midia - armata SUA a adus zeci de camioane și tancuri Recomandat

VIDEO: Midia - armata SUA a adus zeci de camioane și tancuri

Armata SUA a debarcat, în Portul Midia, zeci de camioane, tancuri și altă tehnică militară.

Operațiunea este parte a angajamentului SUA în asigurarea securităţii flancului estic al NATO, în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.
Adusă pe calea apei până în Portul Midia, tehnica militară necesară militarilor americani din cadrul 1st Battalion, 16th Infantry Regiment (1-16), 1st Armored Brigade Combat Team, 1st Infantry Division, a fost preluată de trailere civile și garnituri de tren și transportate la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.
Mișcarea militară face parte din operațiunea Atlantic Resolve, care se desfășoară după Polonia în România și în alte state ale Europei de Est, operațiune militară catalogată de către Rusia, drept o amenințare.
Potrivit presamil.ro, Rose Gottemoeller, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Baltic News Service, că sosirea trupelor americane în Polonia este o măsură proporțională luată de NATO în vederea descurajării oricărei amenințări asupra statelor membre.
Actuala dislocare de trupe este una dintre cele mai ample mișcări de forțe americane de la finele Războiului Rece și a generat o reacție virulentă din partea Rusiei.
Aceste manevre militare se desfășoară în contextul mai larg al unei operații denumită Atlantic Resolve și va include aducerea pe continentul european a aproximativ 3.000 de militari americani, alături de tehnica militară aferentă, potrivit ctnews.ro.
Forțele americane vor fi dislocate, prin rotație, în mai multe state din estul Europei, anume Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, România, Bulgaria și Ungaria.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.