VIDEO. La vama Costești, peste 200 de soferi de camion stau în rând de 3-5 zile. Își pregătesc mâncarea în stradă Recomandat

VIDEO. La vama Costești, peste 200 de soferi de camion stau în rând de 3-5 zile. Își pregătesc mâncarea în stradă

În coada de kilometri de la postul vamal Costeşti, peste 200 de şoferi de camion stau în rând câte 3-5 zile şi se plâng de condiţiile proaste de aşteptare.

Pentru că nu au o cantină prin apropiere, dar nici magazine, şoferii pregătesc mâncarea chiar în drum.
- De miercuri stăm aici. Am mers 5 km pe jos până la supermarket, iar acum facem ciorbă. Nu lucrează sâmbătă, duminică. Mai stăm până săptămâna viitoare. Suntem foarte obosiţi. Doar promisiuni din iunie, iulie şi tot aşa e.
-De ce sunt aşa de mari cozile?
- Că nu se munceşte.
– Deja de cât timp staţi în coadă?
– Noi? De cinci zile. De luni noaptea.
– Şi cât timp credeţi că o să mai staţi aici?
– Cred că mai stăm şi noaptea aceasta, cred că mâine plecăm de aici”, au spus şoferii.
Şoferii dau vina pe numărul mic de angajaţi, care nu ar face faţă fluxului mare de transport.
Vedeţi ce rând mare e! Ceva acolo nu merge bine, nu se descurcă. Parcă există tehnologii, dar rândurile nicăieri nu dispar. Venim spre Ucraina din România.
Trebuie suplimentat aici la vamă, să lucreze mai mult. Personalul la vamă, să fie mai fluidă treaba, că aşa stăm cu săptămânile pe aici.
Cauza este în faptul că graniţa nu lucrează şi iată toată întrebarea. Partea română spune că medicul lucrează doar în weekend şi din această cauză se creează rândurile.
-Ieri, toată noaptea am stat, nu am mers, iar seară ne-am deplasat doar 50 de metri.
Şi condiţiile de aşteptare lasă de dorit.
Toalete nu sunt, nu avem unde să stăm. Toalete nu există, nu avem nici-o condiţie. Nu ştim problema reală. Unii zic că românii nu lucrează, iar românii spun că moldovenii. Dau vina unu pe altul. Real nu ştim, procedura nu durează foarte mult, nu ştim de ce se întârzie atât”, a mai spus un şofer.
Între timp, şeful Biroului Vamal Nord susţine că postul vamal Costeşti activează la capacitate maximă, iar problema este în infrastructura acestuia.
"Dacă aţi observat, noi avem două piste pe ieşire, două piste pe intrare. Din start, acest post vamal a fost deschis doar pentru persoane fizice. Noi avem în jur de 120 de camioane în 24 de ore. Asta e încurcătura foarte mare, nici 15 minute la o unitate de transport, la un camion. Plus la asta noi avem autoturisme, avem autocare cu pasageri”, a declarat Nicolae Mazanca, Şeful Biroului Vamal Nord.
În următoarele zile, situaţia ar urma să se schimbe dacă partea română va activa în regim special.
La moment actual mai există o problemă. La partea română, pe timp de noapte nu funcţionează serviciul fito-sanitar. În convorbirile cu colegii, chiar şi astăzi am avut o întâlnire. Probabil de luni o să activeze şi pe timp de noapte”,a conchis Nicolae Mazanca.
În ultimele 24 de ore, postul vamal Costeşti a fost traversat de aproape 500 de unităţi de transport, printre 126 de camioane cu semiremorcă.



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.