VIDEO - Iohannis: Din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri, nu revenim la viaţa normală Recomandat

VIDEO - Iohannis: Din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri, nu revenim la viaţa normală

Relaxarea măsurilor, după 15 mai, nu înseamnă revenirea la viaţa de dinaintea pandemiei, restricţiile urmând să fie ridicate gradual, a declarat, marţi, 28 aprilie 2020, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

"Faptul că din 15 mai este posibil să relaxăm anumite măsuri nu înseamnă în niciun caz că revenim la viaţa normală pe care am avut-o înainte de epidemie. Deci, 15 mai, dragii mei, nu înseamnă o revenire bruscă la normalitatea pe care am cunoscut-o. În realitate, experţii ne spun că nici nu ştim când vom reveni la o viaţă normală aşa cum o ştim noi de dinainte de pandemie", a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.
Iohannis a detaliat că, după 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, oamenii nu vor putea merge pe stradă în grupuri mari, iar părăsirea localităţii de reşedinţă poate fi realizată doar cu o "motivaţie serioasă".
Potrivit acestuia, "marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an", iar competiţiile sportive, "dacă se vor relua, există o probabilitate mare să fie fără spectatori".
"Măsurile pe care le vom lua de reducere a restricţiilor vor fi graduale", a subliniat şeful statului.
Potrivit acestuia, după 15 mai vor rămâne foarte multe restricţii în vigoare.
"Nu vom putea să ne întâlnim decât maximum câte trei, nu vom putea o vreme destul de bună să ieşim de exemplu la restaurant sau la mall. Nu vom putea imediat după 15 mai nici măcar să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv foarte serios. În majoritatea unităţilor, fie ele comerciale sau economice sau de stat, la uşă va fi cineva care ne măsoară temperatura, să nu permitem accesul persoanelor bolnave, fiindcă ele reprezintă un risc", a detaliat preşedintele Iohannis.
Şeful statului a arătat în privinţa termometrelor că acestea sunt uşor de procurat şi că vor fi obligatorii imediat după 15 mai.
"Majoritatea - şi aici vom elabora un normativ ca să spunem firmelor începând de la ce număr de angajaţi în sus trebuie să folosească termometrul la intrarea în tură sau la intrarea în birou - pot fi procurate şi se operează foarte uşor, însă acolo unde fluxul este foarte mare, de exemplu, la fabricile mari sau la o instanţă mare, unde circulă multă lume, nu mai este fezabil acel termometru de mână şi există aşa-numite termoscaner, un fel de poartă, ca şi la intrare într-o zonă sigură, unde o persoană trece şi automat se măsoară temperatura şi dacă are temperatura ridicată apare o alarmă şi acea persoană va fi preluată şi trimisă spre control. Aceste măsuri vor deveni obligatorii cam imediat după 15 mai", a explicat Iohannis.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.