VIDEO. CNAIR: 15 milioane de lei pentru relocarea gropii de gunoi care blochează Autostrada Turda - Sebeș Recomandat

VIDEO. CNAIR: 15 milioane de lei pentru relocarea gropii de gunoi care blochează Autostrada Turda - Sebeș

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va cheltui peste 13 milioane de lei, fără TVA, pentru a ecologiza zona din autostrada A10 care traversează vechea groapă de gunoi a municipiului Alba Iulia.

Este vorba despre breteaua nr. 1, de intrare şi ieşire de pe autostradă aferentă nodului rutier Alba Iulia Sud.

La momentul construirii bretelei, în 2020, s-a constatat că acestea trece exact prin fost haldă de deşeuri care a fost închisă în primii ani de după 1990. La acea vreme nicio directivă europeană nu obliga la o ecologizare temeinică, astfel încât zona a fost acoperită cu pământ, iar la momentul întocmirii proiectului autostrăzii nu s-a mai ştiut că aici a fost o groapă de gunoi.

Pentru a se putea finaliza lotul 1 al autostrăzii, constructorul a degajat deşeurile de pe traseul bretelei, iar CNAIR s-a angajat să ecologizeze zona. În final s-a ajuns la o valoare estimată a lucrării foarte riodicată, de 13,2 milioane de lei fără TVA. Obiectivul general al contractului se referă la încărcarea, transportul şi valorificarea/eliminarea, în condiţiile legii, a deşeurilor solide nepericuloase aflate pe amplasamentul coridorului de expropriere a bretelei 1 în zona nodului rutier Alba Iulia Sud a Autostrazii Sebeş - Turda, lot 1, km 0+000 - km 17+000. Zona afectată de excavaţie se va acoperi cu pământ vegetal şi se va înierba.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.