VIDEO. Centura Bucureștiului este blocată de protestul șoferilor de camion Recomandat

VIDEO. Centura Bucureștiului este blocată de protestul șoferilor de camion

Protestul transportatorilor blochează circulația în mai multe orașe din țară. Nemulțumiți de schimbările de legi și de scumpirile polițelor RCA, au scos camioanele pe străzi și merg încet, în coloană. Pe Centura Capitalei este haos și nu se mai circulă.

ACTUALIZARE 11.35.

"Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest. Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.

Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare. Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an. Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare. Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest. Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp.

Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă.

Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească. Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic. Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje. Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani", a transmis pe Facebook Florin Barbu, ministrul Agriculturii.

Știrea inițială

Fermierii români și transportatorii sunt nemulțumiți de tăierile din subvenții și nu numai.

Au început deja anul cu proteste pe modelul celor care au avut loc în Germania. Fermierii români spun că vor ajunge la faliment. Printre nemulțumirile lor se mai numără obligația de a înmatricula și de a face ITP pentru toate utilajele folosite.

Nu este pentru prima dată când au amenințat cu proteste care vor bloca drumuri principale ale țării. Motivele invocate: majorarea taxelor, plățile mari la RCA, timpi de așteptare mari la frontieră.

Protestatarii spun că dacă Guvernul nu va reacționa vor continua protestul și vor stopa activitatea.

Unii dintre ei au zis că astăzi vor bloca Centura Capitalei.

Puțin înainte de ora 11.00 era haos pe Centura Capitalei, unde se circula cu dificultate.

"RCA-ul a ajuns la 4.000 – 4.300 euro anual nu avem posibilitatea nici măcar în rate.

Accizele la motorină, taxele, cozile din vămi, șoferii mei au ajuns de stau și 3 zile, îi bagă și în parcări. Nu, este inuman", spune un protestatar.

Blocaj în Cluj

Și la Cluj au început protestele de la ora 10.00.

Firmele de transport din Cluj vor să atragă atenția guvernanților asupra taxelor care le îngreunează activitatea.

Acțiunea de protest va dura până la 12.00.

Toți transportatorii se vor deplasa cu camioanele cu viteză de 5 – 10 km/oră, de la Gilău până la sensul giratoriu Luna de Sus.

Sunt coloane de mașini pe o distanță de zeci de metri.

De la ora 13.00, o parte din camioane vor merge spre Cluj-Napoca. 


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.