VIDEO Autocisternele armatei vor începe să livreze combustibil începând de luni Recomandat

VIDEO Autocisternele armatei vor începe să livreze combustibil începând de luni

Aproximativ 200 de militari vor fi detaşaţi cu începere de luni în Marea Britanie pentru a asigura livrarea de combustibil către benzinării, afectate de penurie din cauza lipsei şoferilor de camioane şi a cumpărăturilor din panică, a anunţat vineri guvernul de la Londra, notează AFP.

 „Circa 200 de militari, dintre care 100 de şoferi, vor fi detaşaţi de luni pentru a oferi sprijin temporar în cadrul acţiunii guvernului de a reduce presiunea asupra benzinăriilor şi de a rezolva lipsa şoferilor de camioane", a indicat un comunicat oficial. Militarii respectivi îşi încheie în prezent pregătirea în acest scop.

Guvernul a mai spus că va autoriza imediat până la 300 de şoferi de camioane cisternă străini să lucreze în Marea Britanie până la sfârşitul lunii martie 2022, în cadrul acordării a mii de vize de muncă temporare destinate asigurării unei bune funcţionări a lanţurilor de aprovizionare.

De săptămâna trecută, s-au format cozi lungi în faţa benzinăriilor, confruntate cu probleme de aprovizionare din cauza lipsei şoferilor de camioane (100.000 conform profesioniştilor). Uneori s-au înregistrat altercaţii între şoferi aflaţi la capătul răbdării.

Această situaţie excepţională este ultima consecinţă a penuriei de forţă de muncă cauzată de pandemie şi Brexit, problemele de livrare afectând şi rafturile supermarketurilor, lanţurile de fast-food şi chiar puburile.

Potrivit executivului, "cererea de combustibili s-a stabilizat în cursul săptămânii", deşi "unele zone din ţară întâmpină în continuare dificultăţi".

Guvernul continuă să repete că Marea Britanie nu duce lipsă de combustibili şi că penuria a fost declanşată de cererea excepţională cauzată de cumpărăturile consumatorilor îngrijoraţi de lipsuri, aşa cum a fost cazul hârtiei igienice sau al anumitor produse alimentare la începutul pandemiei.

El a recunoscut, totuşi, că Brexitul reprezintă un "factor" suplimentar, mai scrie France Presse.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.