VIDEO ALERTĂ Camioane de război rusești, în interiorul centralei nucleare Zaporojie

VIDEO ALERTĂ Camioane de război rusești, în interiorul centralei nucleare Zaporojie

O nouă înregistrare video a apărut online care arată vehicule militare rusești în interiorul unei săli de turbine conectate la un reactor nuclear de la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, unde bombardamentele intensificate au alimentat temerile privind un dezastru nuclear, relatează CNN.

CNN a geolocalizat și a confirmat autenticitatea videoclipului, care a început să circule joi pe rețelele de socializare. Nu este clar când a fost filmat videoclipul.

Înregistrarea arată una dintre cele șase camere ale turbinelor situate în partea de vest a centralei nucleare, în orașul Enerhodar din sud-estul țării. Fiecare sală de turbine este conectată și construită într-o clădire mare care găzduiește un reactor nuclear.

Vehiculele, care par a fi camioane militare rusești standard, sunt așezate în extremitatea vestică a clădirii, la parter, la puțin peste 130 de metri de reactor.

Cel puțin cinci vehicule – dintre care unul este marcat în mod clar cu simbolul pro-război „Z” – sunt văzute în videoclip, cu cel puțin două structuri asemănătoare unor corturi în apropiere. În apropierea vehiculelor se află o serie de paleți asortați.

 

Din înregistrarea video nu este clar dacă paleții și structurile asemănătoare corturilor fac parte din armata rusă sau sunt legate de operațiunile centralei.

Moscova a declarat anterior că singurul echipament militar de la centrală este legat de sarcinile de pază. Joi, Ministerul rus al Apărării a susținut că imaginile din satelit, „arată că armele, în special cele grele, nu sunt plasate pe teritoriul acestei centrale”.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.