VIDEO. AL doilea șantier pe Autostrada Sibiu - Pitești se deschide în iunie Recomandat

VIDEO. AL doilea șantier pe Autostrada Sibiu - Pitești se deschide în iunie

La sfârşitul săptămânii trecute, Mariana Ioniţă, directorul CNAIR, a vizitat amplasamentul viitorului tronson cinci din autostrada Sibiu-Piteşti, prilej cu care a anunţat şi când vor începe lucrările la acest tronson (Curtea de Argeş-Piteşti).

 Conform Marianei Ioniţă, lucrările la tronsonul cinci vor începe cel târziu la începutul lunii iunie. La amplasamentul viitorului tronson cinci se lucrează la trei situri arheologice şi, după cum spune Mariana Ioniţă pe contul oficial de Facebook al CNAIR, „au început şi o serie de lucrări pregătitoare, organizarea de şantier, instalarea staţiilor de beton, de asfalt. Se pare că la sfârşitul lunii mai, printr-o organizare bună şi punerea la punct a tuturor documentelor, cel mai târziu la începutul lunii iunie, şantierul va începe şi la tronsonul cinci şi astfel vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru între Sibiu şi Piteşti, celelalte trei sectoare fiind în procedură de achiziţie publică”.

Pe 11 mai 2020, CNAIR SA a semnat contractul „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, km 92+600 – km 122+950”, ofertantul câştigător fiind compania italiană Astaldi SpA. Valoarea contractului este de 1,7 miliarde de lei fără TVA, bani care vor proveni din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, dintre care 12 luni perioada de proiectare şi 48 de luni pentru execuţia lucrărilor. Traseul începe la Curtea de Argeş şi continuă paralel cu râul Argeş până la centura Piteştiului.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.