VIDEO 6 ani de pușcărie pentru românii care furau din camioanele aflate în mers. Cum acționau Recomandat

VIDEO 6 ani de pușcărie pentru românii care furau din camioanele aflate în mers. Cum acționau

La vremea respectivă au fost botezați gașca „hoților-surferi din camioane”.  Modul lor de operare consta în interceptarea din spate a camioanelor cu o mașină și de pe capota unei alte mașini. Hoții deschideau ușile remorcii și furau bunuri din remorcă.

Odată ce ajungeau în interiorul remorcilor camioanelor, hoții predau marfa către restul ocupanților mașinii. Banda era formată din șaisprezece membri de naționalitate română. Aceștia furaumărfuri de mare valoare.

Românii  au fost condamnați de Înalta Curte din Paris la pedepse cu închisoare de la optsprezece luni la șase ani și amenzi de la 5.000 la 25.000 de euro.

ȘTIREA DIFUZATĂ DE TIR MAGAZIN LA 11 APRILIE 2022

Așa-numiții „surferi” sunt hoți care jefuiesc camioanele în timp ce acestea circulă pe autostradă.

O bandă de acest tip de hoți este în prezent judecată de Tribunalul Penal din Paris. 21 de români (care lucrează în două echipe) sunt bănuiți că au comis 11 furturi pe parcursul mai multor luni pe drumurile franceze. Paguba este de peste trei milioane de euro. Pentru aceste fapte, aceștia riscă până la șapte ani de închisoare și o amendă de 100.000 de euro.

16 dintre hoți sunt prezenți în instanță, dar cinci sunt dispăruți și fac obiectul unui mandat european de arestare. Dintre cei 16, 10 au fost arestați în flagrant în noiembrie 2019, în timp ce încercau să fure mărfuri aparținând L'Oréal. Alți 6 au fost arestați și în Suedia și România.

Hoții stăteau pe capota unei mașini circulă cu viteză mare pe o autostradă, forțează ușile din spate ale unui camion, intră și fură marfa și pleacă fără să fie văzuți.

Echipa de tâlhari pleacă la bordul mai multor vehicule, cinci în general. Odată ce camionul este pe autostradă, unul dintre vehicule se deplasează în față pentru a-l încetini. Un altul, numit „vehicul de îmbarcare”, este plasat în spate. Un al treilea stă lângă camion pentru a împiedica pasagerii din mașinile care circulă pe autostradă să vadă furtul.

Plecând prin trapa mașinii de îmbarcare, unul dintre membrii echipei urcă pe acoperiș. El este reținut cu un simplu ham atașat de unul dintre pasagerii vehiculului. Apoi forțează mecanismul de închidere a ușii camionului, apoi intră în remorcă.

Pe un alt vehicul, plasat în spate, se monteaza o trapa pentru a arunca coletele de marfa din camion in el. Mărfurile sunt apoi trimise în România prin transportatori complici, sau revândute direct pe piețele din Franța.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.