Valabilitatea polițelor de la Euroins a fost extinsă Recomandat

Valabilitatea polițelor de la Euroins a fost extinsă

Un proiect de ordonanţă pus în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Finanțelor, stipulează că poliţele de răspundere civilă auto (RCA) Euroins urmează să mai fie valabile până în luna decembrie. Este un motiv de bucurie pentru titularii acestor poliţe.

Termenele în care contractele de asigurare încheiate cu un asigurător cu cotă mare de piață și aflat în procedură de faliment se vor prelungi cu 90 de zile, potrivit unui proiect de ordonanță pus vineri în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Pentru că Euroins se încadrează în această categorie de asigurători, polițele de asigurare de răspundere civilă auto (RCA) emise de această societate, care ar trebui să expire luna viitoare, vor fi valabile până în decembrie.

Cine are poliţă RCA Euroins se bucură
Proiectul de OUG stabilește prelungirea cu 90 de zile a termenelor în care contractele de asigurare încheiate cu asigurătorul care a avut o cotă de piaţă ridicată, pe segmentul asigurărilor RCA, aflat în procedură de insolvență la data intrării în vigoare a măsurilor din viitoarea ordonanță, încetează de drept.

„Pentru poliţele de asigurare/ reasigurare, încheiate de societățile de asigurare/ reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, (...) se prelungesc cu 90 de zile”, scrie în proiect, conform avocatnet.
Astfel, deoarece regulile de mai sus sunt valabile în cazul Euroins, polițele RCA emise de acest asigurător vor fi valabile încă trei luni după termenul inițial. Adică, în loc să fie valabile doar până pe 8 septembrie, ele își vor pierde valabilitatea după data de 7 decembrie.

O astfel de măsură e necesară fiindcă, în următoarea perioadă, un număr mare de contracte de asigurare, în special polițe RCA, vor înceta de drept. Potrivit autorităților, numărul polițelor RCA încheiate de Euroins ce vor înceta de drept în prima parte a lunii septembrie este de circa 1,7 milioane, adică 17% din întregul parc auto la nivel național.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.