UNTRR: Transportatorii sunt pregătiți, logistic, să transporte vaccinurile anti-COVID

UNTRR: Transportatorii sunt pregătiți, logistic, să transporte vaccinurile anti-COVID

Distribuirea vaccinurilor presupune păstrarea vaccinurilor la temperaturi foarte joase, de -70 de grade în cazul vaccinului Pfizer/BioNtech și de -20 de grade în cazul celui realizat de către Moderna.


Transportatorii români susțin că sunt pregătiți pentru distribuirea vaccinurilor anti-Covid, aceștia având la dispoziție camioane frigorifice care pot îndeplini condițiile specifice necesare. Companiile românești specializate în logistica și transportul produselor din sectorul farmaceutic și de sănătate din Romania operează camioane frigorifice cu temperatură controlată dotate cu tehnologii de ultimă generație, la standarde înalte de calitate și profesionalism, care pot transporta în condiții de maximă siguranță vaccinurile anti-Covid 19, la temperaturile specificate de producător de până la minus 80 de grade Celsius, obținute cu gheață carbonică în jurul dozelor de la plecare.

Roxana Ilie, responsabil reprezentare și informare în cadrul Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR): Aceasta spune că până și camioanele cu pâine congelată sunt monitorizate atunci când sunt transportate la retaileri. La transporturile alimentare obișnuite există diagrame cu temperaturile menținute, iar la abateri de două grade pentru două ore, clienții pot refuza pentru primirea mărfurilor.

„În cazul distribuției vaccinului anti-Covid 19, subliniem importanța menținerii temperaturii pe tot lanțul frigorific și asigurarea conectivității fiabile a datelor între părțile interesate din diferite moduri de transport – în special aerian/rutier – pentru a asigura vizibilitatea completă a datelor în cadrul lanțului de distribuție”, mai spune Roxana Ilie.

Primele vaccinuri sunt aproape Atât Pfizer, cât și Moderna, au cerut deja aprobarea de urgență a vaccinurilor lor, după ce testele au arătat o eficiență de 95% pentru ambele. Peste 15.000 de zboruri sunt estimate să aibă loc în următorii doi ani pentru transportul vaccinurilor de la fabrici în țările destinatare.
Citeşte întreaga ştire: Transportatorii români se declară pregătiți pentru distribuirea vaccinurilor anti-Covid: „Până la minus 80 de grade Celsius”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.