UNTRR: Austria restricționează libera circulație a camioanelor în Tirol Recomandat

UNTRR: Austria restricționează libera circulație a camioanelor în Tirol

UNTRR solicită intervenția Ministrului Transporturilor și Infrastructurii împotriva Austriei privind restricționarea liberei circulații a camioanelor în Tirol la Consiliul UE din 01 iunie 2023.

"Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită intervenția Ministrului Transporturilor și Infrastructurii Sorin Grindeanu împotriva Austriei în cadrul Consiliului Miniștrilor de Transport UE din 01 iunie 2023 pentru a determina Comisia Europeană să declanșeze procedura de infringement privind restricționarea liberei circulații a camioanelor în Tirol. Restricțiile de circulație pentru camioane impuse în Tirol afectează activitatea transportatorilor rutieri români care operează transporturi rutiere internaționale în UE. În ultimul deceniu, transportatorii rutieri de mărfuri din România și celelalte State Membre UE s-au confruntat cu provocări serioase la tranzitarea Austriei din cauza numeroaselor restricții de trafic din Tirol și a unei politici active de transfer modal.
Austria restricționează libera circulație a camioanelor, aplicând un set de măsuri de descurajare a tranzitului rutier de mărfuri:
− restricția de circulație sectorială potrivit căreia anumite grupuri de mărfuri nu mai pot fi transportate pe cale rutieră prin Tirol;
− restricții cantitative asupra numărului de vehicule grele de marfă permise pe axa Nord-Sud a autostrăzii A12, respectiv tratarea în bloc a vehiculelor grele de marfă la frontieră germano-austriacă („Blockabfertigung”), generând cozi ale camioanelor la frontieră;
− restricții de conducere pe timpul nopții sau limitarea folosirii vehiculelor grele de marfă aparținând anumitor clase Euro.
De-a lungul anilor, Austria a înăsprit aceste măsuri deosebit de împovărătoare pentru operatorii români și europeni de transport rutier de mărfuri. Totodată, în ciuda eforturilor considerabile de a crește oferta de transport feroviar de marfă și capacitatea de transport combinat, aceste eforturi s-au dovedit insuficiente pentru a atenua provocările create de multiplele restricții de circulație austriece, afectând funcționarea lanțurilor de aprovizionare în cadrul Uniunii Europene.
Comisia Europeană întârzie să acționeze în ciuda numeroasele solicitări ale industriei transporturilor rutiere. Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România - UNTRR, alături de BGL - Germania, IRU și asociații profesionale de transport rutier din Austria, Franța, Danemarca, Italia, Ungaria, Norvegia, Suedia, Olanda, Republica Cehă și Polonia, au transmis numeroase scrisori Comisiei Europene privind restricțiile de circulație a camioanelor impuse în Tirol, care sunt contrare legislației europene, solicitând în mod repetat deschiderea procedurilor de încălcare a dreptului comunitar (infringement) împotriva Austriei. În ciuda presiunilor, Comisia Europeană nu a luat nicio măsură împotriva Austriei pentru a opri obstacolele la libera circulație a mărfurilor pe această importantă rută de legătură transalpină. Recent, actualul guvern italian a crescut presiunea asupra CE și solicită în mod activ acțiuni legale împotriva Austriei la următorul Consiliu UE al Miniștrilor de Transport.
Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR solicită Ministrului Transporturilor și Infrastructurii din România să intervină ferm împotriva restricțiilor impuse tranzitului camioanelor în Tirol în cadrul Consiliului UE al Miniștrilor Transporturilor din 01 iunie 2023 și să solicite Comisiei Europene să inițieze de urgență proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Austriei.", se spune în comunicatul UNTRR din 31 mai 2023.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.