Un șofer de camion a distrus 4 tractoare dar nu va plăti despăgubiri. De ce? Recomandat

Un șofer de camion a distrus 4 tractoare dar nu va plăti despăgubiri. De ce?

Blocada unui fermier pe șoseaua S5 din voievodatul Kujawsko-Pomorskie din Polonia era cât pe ce să ducă la o tragedie.

Aceasta s-a încheiat cu patru tractoare distruse. Din fericire, nimeni nu a fost ucis, dar proprietarii utilajelor au rămas cu o mare problemă, deoarece acum nu mai au cu ce să lucreze pe câmp. Despăgubiri din partea terților? Aceasta ar putea fi o problemă. Se pare că nu!

Accidentul periculos a avut loc pe 20 martie. În acel moment, fermierii din întreaga Polonie au blocat drumurile. În Rogów, pe S5, aceștia au blocat traseul cu tractoare. În timpul nopții, un șofer de camion ucrainean a intrat în blocaj și a distrus patru tractoare. Într-un caz, pagubele au fost totale.

Coincidența și o faptă bună le-au salvat viața

În mod miraculos, nu au existat victime. Chiar în acel moment, fermierii se aflau în afara vehiculelor lor. Dar necazul a rămas și a existat îngrijorare cu privire la lipsa de despăgubiri.

Poliția a avertizat că au puține șanse, pentru că, deși blocarea era legală, reglementările prevăd că nu este permisă circulația tractoarelor sau oprirea pe drumurile expres", a explicat pentru Gazeta Pomorska Marcin Bereźnicki, unul dintre fermieri și organizatori ai protestului.

În ciuda acestui fapt, fermierii au solicitat despăgubiri din partea responsabilității civile a camionului. Însă nu a existat niciun răspuns. Între timp, mașinile ar fi utile pentru munca pe câmp. Sezonul abia a început.

Răspunsuri din toată Polonia

Ca răspuns la acest accident, a fost organizată o colectă pentru repararea utilajelor. Răspunsul a fost incredibil. În decurs de trei zile, s-au strâns 300 000 de zloți polonezi - valoarea camioanelor


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.