Un pod s-a prăbușit după ce a trecut un camion Recomandat

Un pod s-a prăbușit după ce a trecut un camion

O parte a unui pod provizoriu peste râul Târnava Mare, aflat în localitatea Mugeni, a cedat, joi, sub greutatea unui autotractor cu o semiremorcă ataşată, înmatriculat în Bulgaria, al cărui şofer nu a respectat limita de tonaj.

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, inspector principal Robert Costan, şoferul a scăpat nevătămat, el fiind însă amendat de poliţişti pentru că nu a respectat limita de tonaj.

“Din primele verificări efectuate de poliţişti a reieşit că şoferul vehiculului, un cetăţean bulgar de 65 de ani, nu ar fi respectat indicaţiile limită de tonaj de 7,5 tone şi a pătruns pe un pod provizoriu care a cedat. Autotractorul avea o greutate de 40 tone şi transporta role de plastic. Conducătorul auto a fost sancţionat de către poliţişti conform OUG 19/2002 cu o amendă contravenţională în valoare de 3.300 RON. Totodată, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. La acest moment, camionul a fost scos de pe pod, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii normale”, a transmis IPJ Harghita.

Primarul comunei Mugeni, Ülkei Zoltán, a declarat că drumul judeţean DJ 137 este în construcţie, iar podul cel vechi peste Târnava Mare a fost demolat şi se circulă pe un pod provizoriu.

Conform primarului, camioanelor care se aprovizionează din comună li se permite accesul, dar şoferul acestui vehicul a făcut o greşeală şi a intrat pe partea pietonală a podului, care a cedat.

Potrivit sursei citate, muncitorii care lucrează în zonă au reparat partea afectată şi circulaţia se desfăşoară normal în prezent.


IVECO eDAILY


CAMION FEST 2024

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.