Un camion cu 100.000 de somoni vii s-a prăbușit într-un râu Recomandat

Un camion cu 100.000 de somoni vii s-a prăbușit într-un râu

Un camion cisternă s-a răsturnat vineri în nord-estul Oregonului și a vărsat peste 100.000 de somoni vii - majoritatea au aterizat într-un pârâu din apropiere și au supraviețuit pentru a înota încă o zi, au declarat autoritățile.

Camionul de 53 de picioare care transporta peștii de la crescătoria Lookingglass Hatchery a statului s-a răsturnat în timp ce parcurgea o curbă ascuțită, potrivit unui comunicat al Departamentului de Pescuit și Faună Sălbatică din Oregon emis marți.

Șoferul a reușit să scape din accident cu răni ușoare, iar eforturile de curățare au fost ajutate de membrii unei crescătorii locale, de membrii tribului Nez Perce și de biroul șerifului din comitatul Union, a precizat ODFW.

"Suntem mulțumiți că angajatul ODFW care conducea camionul nu a fost rănit grav", a declarat Andrew Gibbs, coordonator al incubatoarelor de pești ODFW pentru estul Oregonului, în comunicat. "Acest lucru nu ar trebui să aibă un impact asupra capacității noastre de a colecta viitoarele stocuri de puiet sau de a menține obiectivele de producție completă în viitor".

Din cei aproximativ 102.000 de smolți de Chinook de primăvară - sau somon tânăr - care s-au vărsat din camion, peste 25.000 nu au supraviețuit. Dar aproximativ 77.000 au ajuns în siguranță în Lookingglass Creek, un afluent al râului Grande Ronde.

O declarație a departamentului a precizat că puieții pierduți au reprezentat 20 la sută din numărul total de pești pe care crescătoriile de stat plănuiau să îi elibereze în râul Imnaha în acest an.

Planul inițial prevedea ca acești puiet să fie livrați cu un camion într-un bazin deja construit la râul Imnaha. Crescătoria este responsabilă de creșterea somonilor Chinook pentru recolta tribală și sportivă, suplimentând populația sălbatică amenințată din râul Imnaha.

 


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.