Un autobuz a ars în totalitate pe o stradă din Galați; cei 25 de călători s-au autoevacuat

Un autobuz a ars în totalitate pe o stradă din Galați; cei 25 de călători s-au autoevacuat

Un autobuz a ars, luni, în totalitate în timp ce se afla pe traseul 11 din municipiul Galaţi, iar cei 25 de călători s-au autoevacuat, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Potrivit sursei citate, la faţa locului s-au deplasat două autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Galaţi, dar deşi intervenţia a fost rapidă autobuzul fusese cuprins de flăcări în totalitate.

Cei 25 de pasageri, câţi se aflau in autobuz, s-au autoevacuat când au observat fumul care ieşea din motorul autovehiculului.

Incendiul a fost lichidat, cauza probabilă fiind un scurtcircuit la compartimentul motor.

Potrivit directorului societăţii locale de transport în comun Transurb Galaţi, Mihai Cadinoiu, autobuzul MAZ, care a luat foc, avea o vechime de peste 15 ani.

El a declarat că un alt autobuz MAZ a luat foc, săptămâna trecută, în autobaza Transurb, iar în total societatea locală de transport public are 14 astfel de autobuze pe traseele din municipiul Galaţi.

Directorul Transurb a mai precizat că motivul pentru care aceste autobuze vechi încă sunt folosite în trafic este legat de faptul că mijloacele de transport în comun noi, achiziţionate în ultimii ani, nu acoperă decât 60% din necesar.

Astfel, din 2017 şi până în prezent, parcul auto Transurb s-a înnoit cu 18 troleibuze, 40 de autobuze şi 20 de minibuze, toate noi, iar până la finalul lunii aprilie vor mai fi introduse pe trasee alte 20 de autobuze hibrid, din care deocamdată doar două au fost aduse la Galaţi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.