UE solicită stații de încărcare electrică pentru camioane la fiecare 60 km până în 2026 Recomandat

UE solicită stații de încărcare electrică pentru camioane la fiecare 60 km până în 2026

Pentru a contribui la atingerea obiectivului neutralității climatice, Parlamentul European a acceptat propunerea recentă a Comisiei pentru transport, cu 485 de voturi pentru, 65 împotrivă și 80 de abțineri.

Acesta a sugerat, de asemenea, instalarea de stații pe bază de hidrogen de-a lungul drumurilor principale ale UE la fiecare 100 km (în loc de fiecare 150 km, astfel cum a propus Comisia) și acest lucru până în 2027, în loc de 2031.

Conform textului adoptat – aprobat cu 485 de voturi pentru, 65 împotrivă și 80 de abțineri – până în 2026, principalele drumuri ale UE trebuie să aibă cel puțin o stație de încărcare pentru mașinile electrice la fiecare 60 km. Aceeași cerință ar trebui să se aplice și camioanelor și autobuzelor electrice, dar numai pe principalele drumuri TEN-T – marile coridoare europene de tranzit – și, bineînțeles, cu stații mai puternice. Există, de asemenea, scutiri pentru regiunile ultraperiferice, insulele care nu sunt conectate la rețelele energetice continentale și drumurile cu trafic deosebit de scăzut.

Noile norme fac parte din pachetul "Pregătiți pentru 55 % în 2030", planul UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % față de nivelurile din 1990.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.