Trupul neînsufleţit al șoferului profesionist român ucis într-o parcare în Franţa va fi repatriat săptămâna viitoare Recomandat

Trupul neînsufleţit al șoferului profesionist român ucis într-o parcare în Franţa va fi repatriat săptămâna viitoare

Autorităţile judiciare franceze şi-au dat acordul pentru preluarea trupului neînsufleţit al șoferului profesionit român ucis cu sabia într-o parcare în Franţa în vederea repatrierii în cursul săptămânii viitoare, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Paris va menține dialogul cu familia persoanei decedate și cu autoritățile franceze, fiind pregătită să acorde asistență consulară specifică, inclusiv pentru îndeplinirea formalităților legate de repatrierea trupului neînsuflețit al persoanei decedate și eliberarea certificatului de deces. Mihai Spătaru, un șofer profesionist în vârstă de 38 de ani, a fost ucis duminică noaptea, 16 mai, lângă camionul lui, sub ochii soției, care-i era colegă de echipaj, de hoții pe care i-a surprins că-i prădau marfa.
Mihai Spătaru, se afla, duminică noaptea, într-o parcare de pe autostrada N28 din Franţa, împreună cu soţia sa. La un moment dat, şoferul i-a spus soţiei că merge la toaletă și că, înainte, vrea să verifice încărcătura. Imediat după ce a coborât şi a ajuns în spatele camionului, Mihai a fost atacat cu sabia de un individ. Șoferul român a fost tăiat de două ori, după care agresorul a fugit. Moartea românului a stârnit un val de reacții din partea colegilor de breaslă, dar și din partea mai multor politicieni. Europarlamentarul român Vlad Gheorghe a cerut autorităților franceze să clarifice mai multe aspecte legate de uciderea șoferului Mihai Spătaru, dar și Comisiei Europene să lămurească public problemele legate de parcările pentru camioane din Uniune.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.